Daliile, florile lui august

0

Daliile sunt florile lunii august care rezista pana la prima bruma. Daliile se acomodeaza usor, iar diversitatea de culori si forme pe care le au florile fac din ele plante ideale pentru gradina.

daliile

Daliile pot fi folosite cu succes in orice gradina, nefiind pretentioase si infrumusetand-o prin paleta cromatica foarte variata. Daliile sunt roz, bordeaux, galbene, portocalii, albe, rosii.

Daliile sunt plante perene, originare din Mexic. In functie de specie, Dalia poate ajunge pana la o inaltime de 1,5- 2 metri. Cele mai intalnite specii sunt Dahlia Variabilis, Dahlia Imperialis si Dahlia Coccinea.

Citeste si: Plante perene de gradina. Flori cu viata lunga

Daliile prefera un pamant fertil, dar pot sa creasca aproape oriunde. Le place foarte tare soarele asa ca le poti planta in mijlocul gradinii. Rezista bine si in lcourile mai umbrite.

Daliile se planteaza din mai pana la inceputul lui iulie. Plantate tarziu vor rezista mai mult si vor avea flori mai multe. Plantarea timpurie va face ca floarea sa se maturizeze prea repede si sa produca flori putine.

Citeste si: De ce sa plantezi dalii in gradina ta?

Chiar daca florile nu sunt pretentioase, este indicat ca pamantul sa fie bine drenat si au nevoie de ingrasamant, dar bine dozat si la distanta de tulpina. Prefera ingrasamintele acide, nu pe cele cu azot care stimuleaza frunzele, si nu florile. Este important sa nu ingramadesti plantele. Radacinile se extind foarte mult, de aceea este indicat sa platezi Daliile pe un spatiu larg pentru ca acestea sa aiba loc de desfasurare.

Citeste si: 7 plante pentru incepatori

Un truc: Rupe bobocii dupa ce a aparut si s-a dezvoltat al doilea rand de fruze. Acest procedeu face ca planta sa faca patru flori in loc de una.

Daliile trebuie sustinute pentru ca tulpina moale si, uneori este necesara ancorarea lor de stalpi de lemn.

Sursa: wikipedia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply