Lasă pavajul să respire!

0

Lasă pavajul să respire!

Lasă pavajul să respire! Iarba şi plăntuţele crescute între dalele pavajului conferă potecilor un aspect natural, de dezordine îngrijită, foarte potrivit în grădinile rustice sau informale. Sfat: plantează în spaţiile mai mari dintre dale plante alpine.

Foloseşte la maxim spaţiul din grădină. În loc să betonezi curtea, amenajează-ţi o peluză sau brazde mari cu flori şi ierburi ornamentale. Poţi planta flori chiar şi în potecă, iar aleile pentru maşini pot fi pavate cu grilaje speciale de beton în care creşte iarba.

Citeşte şi Plante exotice rezistente la ger

Lasă pavajul să respire!

Contrar opiniei generale, plantele crescute între dale nu strică pavajul, din contră: îi conferă un aspect mai plăcut, mai natural, reducând temperatura din zilele fierbinţi, absorbind rapid surplusul de apă din timpul ploilor torenţiale şi lăsând pământul să se oxigeneze suficient pentru a întreţine microorganisme benefice în grădină.

În loc să te chinui să cureţi iarba şi buruienele crescute, mai bine scoate, din loc în loc, câte o dală din potecă. În aceste spaţii poţi planta orice tip de flori, dar este recomandabil să foloseşti plante alpine, rezistente, care nu cresc înalte şi care preferă solurile pietroase.

Citeşte şi Lemnul-dulce – ce este și cum se îngrijește

Florile de piatră, bănuţeii, cimbrul târâtor sau sempervirum sunt foarte decorative, dar la fel de bune sunt şi plantele mai modeste, precum păpădia sau iarba creaţă.

Lasă pavajul să respire.În zonele cu trafic intens, cum sunt aleile pentru maşini, terasele sau locurile de relaxare, poţi folosi un grilaj de beton în care să plantezi iarbă sau alte plante rezistente la trafic.

Pentru a reduce senzaţia de apăsare şi monotonie, poţi planta iarbă sau flori alpine chiar şi între pietrele gardurilor şi zidurilor de susţinere. În grădinile moderne sau formale, geometria este cheia succesului! În loc să laşi iarba să crească între dale, planteaz-o chiar în locul lor.

Citeşte şi Spânzul de grădină – sfaturi utile

Articol publicat în revista Casa şi grădina
Foto: © Kruwt – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply