Plante exotice rezistente la ger

0

plante exotice

Plante exotice rezistente la ger – Dacă îți dorești să locuiești la tropice, dar nu-ți poți realiza acest vis, ar trebui să încerci măcar să transformi peisajul care te înconjoară într-o grădină tropicală. În niciun caz nu trebuie să te preocupe unde vei muta plantele pe timpul iernii sau să îți faci griji că vor îngheța – există o mulțime de plante exotice care rezistă foarte bine la ger. Află care sunt cele mai spectaculoase specii și cum le poți crește chiar în grădina ta.

Bananul japonez
Dacă te gândești la tropice, cu siguranță că bananul este printre primele plante exotice pe care ți le imaginezi. Există și soiuri de banani rezistenți la ger, iar unul dintre acestea este bananul japonez, Musa basjoo, care poate rezista și până la -20°C.

Citește și Sculpturi vegetale – cum se realizează

Palmierul chinezesc
Trachycarpus fortunei este unul dintre palmierii cei mai rezistenți la ger. Din Asia subtropicală s-a răspândit în întreaga lume, dar preferă zonele răcoroase și temperate. Alte specii rezistente: Rhapidophyllum hystrix și Trachycarpus wagnerianus.

Rododendronul
Cu frunzele mari, lucioase și veșnic verzi și cu florile viu colorate, rododendronul pare o plantă tare exotică, chiar dacă se dezvoltă foarte bine și în grădinile românești. Unii dintre hibrizii de rododendron rezistă și la temperaturi de până la -25°C; seria „Northern Lightsˮ, cu tufe de până la 2 m înălțime, are frunze căzătoare, dar flori foarte mari și parfumate.

Citește și Drumul florilor, de la răsad la aranjamentul artistic

Bambusul
Este o plantă care se acomodează foarte ușor și care poate fi întâlnită aproape oriunde în lume. Una dintre speciile foarte rezistente este Phyllostachys bisseti, care rezistă la temperaturi de până la -25°C dacă îi sunt protejate rădăcinile. Alte specii de bambus pe care mai poți conta sunt Phyllostachys aureosulcata, P. Nuda și P. spectabilis.

Cactuși
Dură și rezistentă la geruri de până la -20°C, Cylindropuntia imbricata este o specie de cactus care poate fi întâlnită pe tot cuprinsul continentului american, în zonele aride, însă poate fi aclimatizată și în grădinile noastre, rezistând foarte bine gerurilor iernii.

Citește și Calitatea aerului din casa ta poate fi îmbunătăţită

Foto: Thinkstock/Gulliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply