Calitatea aerului din casa ta poate fi îmbunătăţită

0

calitatea aerului plante apartament

Calitatea aerului din interior poate fi crescută foarte uşor prin cultivarea unui număr cât mai mare de plante. Unele dintre ele se pricep chiar foarte bine să îndeplinească această misiune importantă. Care să fie oare aceste plante atât de preţioase?

1. Dracaena
Printre cele mai eficiente soiuri de Dracaena care pot îmbunătăţi calitatea aerului se numără: „Janet Craig”, „Marginata”, „Massangeana”, „Warneckei” sau „Sanderiana” (Dracaena de Camerun). Dracaena este o plantă care se încadrează perfect într-un spaţiu mai restrâns.

2. Voalul miresei
Chlorophytum comosum este o plantă foarte uşor de îngrijit. Preferă lumina puternică pentru a-şi colora frunzele într-un verde intens, însă expunerea îndelungată la soare direct o poate arde.

Citeşte şi Avantajele grădinilor verticale

calitatea aerului pothos

3. Planta telegraf
Există mai multe specii de Pothos, toate fiind căţărătoare sau curgătoare şi foarte eficiente în a creşte calitatea aerului. Una dintre cele mai frumoase este Pothos aureus, cu frunze verzi în formă de inimă şi pete de un galben strălucitor.

4. Camedorea
Chamaedorea seifritzii sau palmierul-bambus, numit aşa datorită frunzelor sale lungi, arcuite, asemănătoare celor de palmier, este o plantă originară din Mexic, care ajunge în mod natural până la maxim doi metri înălţime.

Citeşte şi Trucuri pentru o casă sănătoasă

5. Limba soacrei
Sansevieria este o plantă de apartament viguroasă, nepretenţioasă şi longevivă. Frunzele sale alungite, de un verde intens, au dungi orizontale argintii, formând un model asemănător pielii de şarpe, motiv pentru care planta a căpătat porecla de pielea-şarpelui.

6. Gerbera
Nu este vorba de gerberele cu cozi lungi, folosite în buchete şi aranjamente florale, ci de unele soiuri pitice, care pot fi ţinute în ghiveci în apartament. Ca şi rudele sale mai dezvoltate, acestea înfloresc într-o mulţime de culori, de la purpuriu, la galben şi alb şi sunt foarte bune pentru filtrarea toxinelor din atmosferă, fiind perfecte pentru îmbunătăţirea calităţii aerului din interior.

Citeşte şi Beneficiile plantelor

7. Ficusul plângător
În general, ficuşii sunt plante foarte rezistente şi pot trăi mulţi ani dacă sunt bine îngrijite. Spre deosebire de ficusul clasic, Ficus benjamina sau ficusul-plângător este mai ramificat, iar frunzele sale sunt mult mai mici (5-10 cm).

8. Filodendronul
Philodendron este o plantă tropicală care cuprinde mai mult de 1000 de specii, cele mai multe dintre ele putând fi crescute ca plante decorative de apartament. Deşi majoritatea sunt specii căţărătoare sau curgătoare, Philodendron bipennifolium formează un trunchi robust, iar frunzele sale sunt de tip palmat, putând ajunge până la 90 cm lungime.

Text: Patricia Uşurelu
Foto: Thinkstock/Gulliver
Articol publicat în revista Casa şi grădina

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply