Beneficiile plantelor

0

 Beneficiile plantelor ar trebui sa ne faca pe fiecare dintre noi sa avem ceva verde si viu in casa. Rolul plantelor este in primul rand cel decorativ, dar beneficiile plantelor nu se opresc la asta. Exista o multime de alte motive pentru care trebuie sa ai plante in jurul tau.

beneficiile plantelor

Printre benefiiciile plantelor se numara curatarea aerului, controlul radiatiilor solare si controlul zgomotului.

Citeste si: Flori in ghiveci si secretele lor

Beneficiile plantelor pentru sanatate. Plantele de apartament elibereaza oxigen pur, iar prin aceasta purifica aerul din casa. In plus plantele de apartament pot elimina compusi organici volatili, cum ar fi cei care provin de la fumul de tigara, plastice si alte noxe comune in casa. Studiile au aratat ca plantele pot accelera timpul de recuperare pentru anumite afectiuni si pot reduce efectele stresului.

Citeste si: Flori in borcane

Plantele reduc zgomotul. Plantele cu frunze verzi au capacitatea de a absorbi zgomotul. Pentru eficienta reala este recomandat o planta pentru fiecare 100 de metri patrati de spatiu.

Printre beneficiile plantelor se numara si cele vizuale. Plantele si florile lor au un puternic impact vizual. Florile aduc culoare, iar plantele verzi simple pot face o camera sa arate mai curata si mai ingrijita.

Ceea ce trebuie sa faci pentru a profita de toate beneficiile plantelor este sa asiguri pentru fiecare in parte conditiile de care are nevoie. Gaseste locul ideal pentru fiecare planta in parte. Plantele pot acoperi locurile inestetice sau pot completa decorul in fiecare camera in parte.

Este dovedit ca unul din beneficiile plantelor din casa este acela de a anihila bacterii si virusi astfel ca intr-o casa in care sunt plante, afectiunile virale sunt mai rare.

Plantele au capacitatea de a mentine o umiditate confortabila pentru aerul din casa. Singura lor cerinta este sa aiba apa exact cata au nevoie si atunci cand au nevoie. Restul fac ele singure.

Un sfat: afla totul despre fiecare planta din casa ta. Unele au un potential alergen sau pot sa fie toxice daca sunt ingerate, motiv pentru care sunt incompatibile in cazul in care ai copii mici sau animale de companie.

Sursa: massonfarms

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply