Idei pentru camere lungi si inguste

0

Exista camere lungi si inguste. La prima impresie par o catastrofa, in ceea ce priveste decorarea, dar pentru ca suntem fideli principiului ca nu este nimic imposibil daca ai imaginatie si putina inspiratie (aici contribuim si noi, cei de la Casa si gradina), exista solutii simple, practice si bune si pentru aceste camere lungi si inguste.

camere lungi si inguste (2)

Iata cateva idei pentru camere lungi si inguste

Conteaza unde se afla fereastra. Daca se afla pe peretele ingust este mult mai bine, decat daca s-ar afla pe cel lung. In cazul fericit foloseste perdele lungi dintr-un capat in altul al peretelui, indiferent cat de mare sau de mica este fereastra. Eventual alege un model cu detalii orizontale pentru perdea.

Citeste si: Idei de amenajare pentru un dormitor mic

Daca fereastra se afla pe peretele lung, atunci aceasta trebuie integrata cat mai bine in decor, fara nici un fel de detalii suplimentare, iar o perdea fina, alba si fara model este solutia ideala. In acest caz peretii ingusti, sau macar unul dintre ei trebuie decorat cu detalii orizontale. Foloseste tapet sau un aranjamet de rafturi exclusiv pe orizontala. Ideea este sa eviti orice elemente verticale pe acesti pereti ingusti.

Poti pune aici canapeaua, dar alege una mai ingusta decat latimea peretelui, pentru ca altfel o sa lasi impresia unui spatiu sufocat. O planta inalta este o completare perfecta.

Citeste si: Interioare colorate. Sfaturi si idei

In ceea ce priveste peretele lung acesta trebuie decorat in asa fel incat sa capete adancime. Cea mai buna solutie este un tapet care sa imite caramida sau care sa aiba detalii stralucitoare pentru a echilibra aceste camere lungi si inguste.

Nu aranja toata mobila in sir pe peretele lung, pentru ca vei accentua diformitatea in aceste camere lungi si inguste, iar piesele de mobilier care sunt lipite de pe cei doi pereti ingusti trebuie sa fie complet asimetrice.

camere lungi si inguste (1) - CopyCovorul este un alt detaliu important. Evita covoarele cu modele circulare sau pe cele cu detalii fine. Foloseste dungi care sa fie mereu asezate perpendicular pe peretii lungi ai acestor camere lungi si inguste. Mergi pe culori nude sau cat mai deschise si lasa sa se vada podeaua in dreptul peretilor lungi.

Citeste si: Cum rezolvi problema tavanelor prea inalte

Daca poti adauga grinzi. Pentru o camera lunga si ingusta cea mai bune solutie o reprezinta cele care sunt paralele cu peretele ingust.

Un bun truc vizual pentru camere lungi si inguste este sa folosesti o masuta patrata. Va echilibra vizual spatiul. In cazul in care ai o masa dreptunghiulara aceasta trebuie asezata inves. Latura lunga a mesei sa fie paralela cu peretele ingust.

In ceea ce priveste decoratiunile o buna solutie sunt cele rotunde si metalice. Dau amplitudine spatiului si echilibreaza dimensiunile. Adauga neaparat oglinzi, dar numai pe peretele lung.

Citeste si: Cum rezolvi problema tavanelor joase

Lumina este si ea foarte importanta pentru aceste camere lungi si inguste. Peretii mici trebuie sa fie puternic luminati, in timp ce peretii lungi ai incaparii trebula lasati in penumbra.

Spor la treaba!

Sursa foto: ©natalyphoto/Fotolia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply