Secrete pentru mobila din camera de zi. Cum o alegi si alte cateva detalii

0

Mobila din camera de zi – Indiferent cat de mare este casa ta, indiferent daca stai la casa sau la bloc, ai nevoie de aceste secrete pentru mobila din camera de zi. Plus alte cateva secrete si detalii care conteaza.

Doua elemente sunt esentiale cand alegi mobila din camera de zi. Dimensiunile camerei sunt esentiale, dar conteaza in egala masura si forma camerei – lunga, patrata, precum si pozitia ferestrei, dimensiunea acestora, accesul spre o terasa sau balcon. In functie de aceste detalii esentiale trebuie sa stii sa faci cele mai bune alegeri pentru mobila din camera de zi:

1 Ai nevoie de spatiu pentru a putea umbla prin camera fara sa te lovesti de scaune sau alte piese de mobilier. Spatiul de trafic trebuie sa fie de cel putin un metru ca sa te poti misca in voie.

2 Piesele mari de mobiler, cum ar fi bibliotecile, ar fi bine sa fie pozitionate langa cel mai lung perete.biblioteca poate sa fie compacta sau sa intercaleze spatiul pentru TV, bar ascuns sau o vitrina.

mobila din camera de zi

3 Lumina lampilor da un aer aparte unei camere, iar camera de zi trebuie sa beneficieze de lumina multa, dar si de varainata unei lumini calde, de la aplice, lampadare sau lampi.

4 Covorul trebuie sa fie la o distanta de 30-40 centimetri de perete. Atunci cand vrei sa ai un covor sub masa din sufragerie, lasa 60-70 de centimetri de covor de la capatul mesei pana in perete sau alta piesa de mobila. Regula este valabila si pentru masuta de cafea.

mobila din camera de zi

5 Doua piese de mobilier sunt esentiale in camera de zi: canapeaua si masa. Aceasta din urma poate sa fie mai mare sau mai mica, pliabila sau extensibila. Un alt detaliu este ca masa din camera de zi trebuie sa fie la indemana. Multe camera de zi, mai ales in apartamentele noi au o forma atipica, avand o extensie care permite amenajarea unui spatiu pentru luat masa, deci o masa clasica – patrata sau rotunda (aceasta din urma varianta este cea pe care o recomandam, pentru ca este mult mai placuta si mai intima). In ceea ce priveste canapeaua aceasta poate sa fie cea mai mare piesa de mobilier din camera, poate sa fie coltar, sau poate sa fie insotita de fotolii. O combinatie buna, practica si foarte utila chiar si in camerele de bloc, dar numai in cele mai generoase ca spatiu este combinatiaintre o canapea de trei locuir si una de doua locuri, completate sau nu cu un fotoliu. Ansamblu de acest gen ofera un spatiu amplu, creaza un loc excelent pentru ceea ce se numeste spatiu de dialog, dar ofera si posibilitatea unui spatiu de dormit in plus daca alegi canapele extensibile.

mobila din camera de zi

6 Consola este o piesa de mobilier pe care o poti lua in calcul in camera de zi. Poate fi asezata in spatele canapelei, sau pe un perete oarecare din camera pentru ca va completa perfect decorul.

Tine cont si de aceste cateva detalii cand alegi mobila din camera de zi

  • Tapiseriile trebuie sa fie in acord cromatic si de stil cu podelele si peretii.
  • Prima piesa de mobilier pe care o alegi pentru camera de zi este canapeaua. In functie de aceasta vei alege covorul si apoi culoarea si stilul peretilor.
  • Da atentie maxima accesoriilor: paredele, lustra, tablouri, decoratiuni si alegele intr-un stil unitar.
  • Cromatica din camera de zi este esentiala pentru a realiza un decor placut. Trebuie sa existe trei culori de baza. Una dominanta (pereti, covor, perdele), una principala (tapiseriile canapelei, culoarea pieselor de mobilier), in acord cromatic cu prima si una secundara, de accent in contrast cu celelalte.

Citeste si:

Sursa foto: pexels.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply