Biblioteca, esentiala pentru decorul casei

0

Biblioteca este esențială pentru decorul casei și nimic nu va știrbi din farmecul acestei piese de mobilier din casă. Există câteva detalii de care trebuie să ții seama pentru că biblioteca să fie cu adevărat piesa esențială pentru decorul casei, fie că este amplasată în camera de zi, într-o cameră special destinată sau în locuri de compromis (în hol sau dormitor).

biblioteca (1)

Biblioteca este esențială în decorul casei, dar cărțile sunt și rămân piesele de rezistență, cele care dau farmec acesteia, iar un raft cu cărți sau doar câteva cărți sunt elemente de decor prețioase pentru orice loc din casă. Asta pentru că toate cărțile au ceva magic, au personalitate și au darul de a însufleți orice loc din casă.

Citeste si: Cum amenajezi coltul de lectura 

biblioteca (3)Biblioteca este esențială pentru decorul casei, dar are calitatea de a fi detaliul care trebuie adaptat la stilul familiei, care poate împrumuta din personalitatea celor din casă și care se poate adapta cum nici un alt element de decor din casă nu-l mai poate face.

Biblioteca oferă posibilitatea de exprimare liberă și este detaliul unde îți poți exersa creativitatea și inspirața personală. Zona din jurul bibliotecii poate fi locul ideal pentru a organiza un spațiu destinat lecturii: un fotoliu comod, un lampadar, o masuță mică, sunt detalii care se integrează perfect în decorul din camera de zi, dar și din dormitor, și care au funcționalitate multiplă, tocmai prin faptul că impun solitudinea și tihna de care are nevoie un colț de lectură.

Citeste si: Organizarea bibliotecii si cateva trucuri

Biblioteca din casă poate fi colorată într-o notă contrastantă, chiar îndrăzneață. O culoare închisă poate anima detaliile geometrice ale bibliotecii, transformând-o dintr-un detaliu plictisitor într-unul genial, doar prin culoare. O bibliotecă neagră, lucioasă, cu accente metalice este dramatică, impunătoare, dar cu toate acestea perfect integrată în decorul din casă, indiferent de stilul general al camerei.

Există și replica: biblioteca deschisă la culoare, albă, pe un perete acoperit cu tapet sau zugrăvit în tonuri închise va da amplitudine și fluiditate spațiului.

O altă abordare pe care o poți lua în calcul, mai ales într-o cameră de dimensiuni mici sau medii este particularizarea biblioteci. Cum? Evitând simetria, colorând peretele de fundal (cu vopsea, autocolante sau tapet), îndepărtînd unele rafturi și completând cărțile cu obiecte de decor, fotografii, obiecte personale.

Citeste si: Biblioteca moderna. Cartile integrate in decorul camerei

Bibliotaeca este un detaliu perfect în orice cameră, înclusiv în hol și bucătărie. În bucătărie cărțile cu rețete sunt aproape obligatorii. Mansarda casei, demisolul sau o cameră fără o personalitate anume poate avea o bibliotecă ca detaliul principal din cameră și va deveni una din cele mai frumose camere ale casei.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net /pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply