Cum amenajezi coltisorul tau de lectura

0

Cititul este una dintre cele mai relaxante activitati, asa ca merita un coltisor dedicat doar cartilor tale preferate.

Chiar daca pentru cei mai multi dintre noi, un fotoliu sau canapeaua sunt suficiente pentru a ne cuibari in lectura atunci cand rapim cateva minute de liniste, aceasta activitate devine si mai placuta daca ii rezervi un cuibusor in caminul tau. 
Asadar, prima intrebare la care trebuie sa gasesti raspuns inainte sa incepi amenajarea unui spatiu de lectura este: unde te simti cel mai confortabil in casa? Si pentru ca de cele mai multe ori spatiul nu ne permite sa ne rezervam o camera intreaga doar pentru biblioteca si carti, trebuie sa ne multumim cu un coltisor cochet si relaxant.
 Poti merge pe un stil clasic si sa asezi cateva rafturi intr-un colt, apoi sa iti alegi un fotoliu cat mai confortabil si o masuta de lemn pe care sa sprijini cartea. Este desigur de preferat sa ai acces la lumina naturala, motiv pentru care sfatul nostru este sa fii in preajma unei ferestre. Daca ai ales un alt coltisor, nu uita sa te orientezi pentru o lampa de citit cu o lumina cat mai buna.
 Un alt stil decorativ poate fi obtinut daca ai o canapea incadrata intr-un colt, langa fereastra, pentru ca astfel vei putea renunta la masuta in favoarea pervazului. Salvezi spatiu si in plus poti sprijini cartea sau chiar cateva lumanari parfumate sau uleiuri aromate de relaxare pe pervaz.
 In sezonul cald, poti muta coltisorul de lectura pe veranda si te poti relaxa intr-un sezlong, intr-un hamac sau doar pe cateva perne pufoase asezate pe jos.

Sursa: Homedit
Text: Alexandra Badita
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply