Masa din casa, o necesitate

0

Masa din casa este, a fost si o sa ramana una din pielesele de rezistenta. Mai mult masa din casa este obligatorie un decor interior neputand fi conceput fara masa din casa. Chiar daca masa din casa nu este piesea centrala, in jurul ei se organizeaza toate celelalte piese de mobilier din camera in care aceasta se afla.

masa din casa

Mesele actuale reunesc stiluri diferite, insa criteriul final in alegerea uneia sau alteia trebuie sa fie confortul si stilul casei tale.

Masa din casa in rolul principal

cand masa din casa se afla in rolul principal ea trebuie sa fie plasata intr-un spatiu distinct: locul de luat masa se afla in apropierea bucatariei, dar si a livingului sau la granita dintre ele.

In spatiile deschise din casele contemporane, cele trei spatii functionale – bucataria, diningul, livingul – nu mai sunt separate prin pereti, ci se afla una in prelungirea celeilalte, iar masa din casa are rol multimplu.

Cum alegi masa din casa?

ID-100164446Cand alegi o masa noua trebuie sa te gandesti la ce este mai important pentru tine si sa iti raspunzi la urmatoarele intrebari: Clasic sau modern? Dreptunghiulara sau rotunda? Blat de sticla sau de lemn? Masa extensibila sau fixa? Fiecare in parte are avantaje, dezavantaje, scopuri precise si o destinatie principala urmate de alte utilitati secundare.Poate sa fie locul in care se sta la masa, poate sa fie biroul de acasa, locul destinat socializari, locul in care prietenii si familia se pot aduna impreuna, fara ca scopul sa fie acela de a manca, iar toate aceste functionalitati variaza in functie de dimensiunea mesei.

Citeste si: Trei mese spactaculoase

Un loc la masa are nevoie de o latime intre 50 si 70 de centimetri pentru confort si asezarea comoda a scaunelor. In spatele scaunului pana la perete, trebuie sa ramana minim 55 de centimetri. Inaltimea mesei de bucatarie sau sufragerie trebuie sa se incadreze intre 75 si 80 de centimetri. Mesele rotunde permit asezarea mai multor persoane si incurajeaza conversatia.

Citeste si:  Mobilier mobil in bucatarie

Masa din casa in variante simple

masa din casaProducatorii de mobila, realizeaza in cele mai multe cazuri compozitii, seturi, care  au, alaturi de masa si scaune, bufet, vitrina, comoda. Daca spatiul nu permite adaugarea lor sau daca vrei sa renunti la aceste piese traditionale exista si variante simple de masa. In acelasi timp, exista mese actuale cu un design clasic revizuit, postmodern cu exagerea unor elemente sau in culori neasteptate (argintiu, auriu, rosu).

Masa din casa poate sa fie si masuta de cafea din camera de zi, sau masa plianta care indeplineste mai multe functii si este extrem de adaptabila la multe din nevoile familiei.

Citeste si: Altfel de mese pentru camera de zi

Masa din casa, o provocare

Gioia Meller Marcovicz, designer de mobila si de haine, a creat masa Monolith. Atunci cand nu este folosita, masa din casa este un obiect compact din otel si la prima vedere nu ai zice ca este o masa, mai degraba un obiect cu aer futurist. La nevoie insa, obiectul se poate transforma intr-o masa pentru zece persoane. Sculptura cu scop cum a fost numita este foarte practica si nu ocupa mult spatiu.

Draghici Elena /Otilia Ignat

Foto: Svea / Revista Casa si gradina

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply