Cum amenajezi un living potrivit pentru relaxare

0

Stresul de zi cu zi ne poate afecta sănătatea, atât pe cea fizică, cât și pe cea mentală. Din fericire, cu toții avem soluții la îndemână, precum vizionarea filmelor și a serialelor, lectura, desenatul sau coloratul, meditația. În general, aceste activități se desfășoară în living, dar este important ca această cameră să fie amenajată potrivit, pentru a ne putea relaxa cu adevărat.

Cum amenajezi un living potrivit pentru relaxare

Un living destinat vizionării de seriale este diferit de unul centrat în jurul discuțiilor, de exemplu. Zona din jurul televizorului ar trebui să fie suficient de liberă, astfel încât alte obiecte să nu îți distragă prea mult atenția. De asemenea, încearcă să poziționezi canapeaua pe peretele cu ușa – dacă este pe cel opus, vei fi distras de alte persoane care se plimbă prin casă.

Dacă îți place să desenezi sau să colorezi, ar trebui să ai o masă de lucru în apropierea ferestrei, pentru a te bucura de suficientă lumină. În același timp, unele persoane preferă să desfășoare această activitate pe un fotoliu confortabil. În orice caz, ar trebui să ai destul spațiu pentru creioane, carioci etc. – îți recomandăm în acest sens o măsuță de cafea de dimensiuni mici, dar mai înaltă.

Sau poate îți dorești un spațiu potrivit pentru lectură? Folosește și de data aceasta măsuța de cafea menționată mai sus, de care vei avea nevoie pentru cana de ceai sau paharul de vin. Nu trebuie să lipsească un lampadar sau o veioză, iar pentru o atmosferă mai caldă poți agăța în jurul ferestrei sau la bibliotecă alte luminițe. Tot aici ar trebui să ai și o pătură pufoasă.

O altă activitate care te poate ajuta să te relaxezi este meditația. În această zonă, decorațiunile ar trebui să fie minimaliste, pentru a nu-ți atrage atenția. Unele persoane preferă să stea direct pe jos, în timp ce altele preferă o pernuță sau un covoraș – asta depinde de tine.

 

Citește și: 10 idei de amenajare luminoasă pentru living

 

 

Sursă foto: Pinterest

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply