Amenajare luminoasă pentru living si 10 idei practice

0

Camera de zi este spațiul unde petrecem mult timp alături de familie și musafiri, deci ne dorim să fie confortabilă și să ne exprime personalitatea. Însă mai trebuie să ții cont de un criteriu: living-ul trebuie să fie luminos, aerisit. Acest lucru este important în special în camerele de dimensiuni mici, pentru a evita senzația de sufocare.

Mai jos găsești 10 imagini care te vor inspira în amenajarea luminoasă a living-ului, alaturi d ecateva explicatii foarte utile.

Fotografiile sau ilustrațiile alb negru ies mai puțin în evidență, dar le admiri la fel de bine ca pe cele color. De asemenea, ramele deschise la culoare sunt mai potrivite pentru o amenajare luminoasă. Nu omite simetria amenajării care induce sentimentul de ordine.

Piesele de mobilier suspendate crează iluzia unui spațiu mai mare și aerisit. În plus, este mai ușor să faci curățenie.

Sunt recomandate nuanțele deschise, neutre, la fel ca în imaginile de mai jos. Poți da personalitate camerei folosin accentele de culoare. Griul este una dintre cele mai bune alegeri pentru ca imprumuta din farmecul culorilor asociate.

Însă nu trebuie să te temi nici de nuanțe neutre, dar mai închise. Nunațele mai închise dau profunzime spațiului și un aer grav, iar lumina naturala este cea care defintivează decorul.

amenajare luminoasa

Este important să nu aglomerezi mobila. Fă o alegere confortabilă, dar practică. Principiul de bază pentru o amenjare luminoasă este acela de a folosi doar piesele d emobiliercare sunt cu adevărat necesare și nimic mai mult.

Bineînțeles, într-un living luminos se potrivesc de minune și pastelurile. Vor da profunzime, culoare și stil amenajării.

amenajare luminoasa

Dar nu trebuie să te temi nici de culori mai intense sau chiar pattern-uri pe perete. Este recomandat să alegi totuși un singur perete de accent. În felul acesta vei avea și iluzia unui spațiu mai amre decât este în realitate, o contribuție esențială având și lumina.

amenajare luminoasa

 

Citește și:

 

Surse foto: Pixabay, Pexels, Pinterest

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply