Provocarea lunii: Cum mobilezi o cameră lungă și îngustă?

0

Dacă locuiești la bloc, cel mai probabil nu ești pe deplin mulțumit de forma sau mărimea camerelor. Multe apartamente au camere lungi și înguste, care pot fi o adevărată provocare atunci când vine vorba de alegerea pieselor de mobilier.

Specialiștii noștri îți oferă câteva trucuri utile pentru a știi cum să mobilezi eficient aceste camere.

În general, bucătăria și living-ul pot fi lungi și înguste. Pentru început, stabilește clar scopul camerei. De exemplu, vrei ca în bucătărie să ai și un spațiu pentru luat masa sau doar să gătești? Ce activități au loc în camera de zi: vrei spațiu suficient pentru conversații, loc suficient pentru ca cei mici să se joace sau obișnuiești să te uiți des la televizor?

Într-o bucătărie lungă și îngustă, spațiul de luat masa poate fi creat cu ajutorul unei tejghele în loc de clasicul colțar. O altă idee este să folosești o masă extensibilă, care se poate strânge atunci când gătești.

În cazul living-ului, poți fixa televizorul pe perete dacă ai copii mici care se plimbă mereu prin cameră.

Ține cont în primul rând de nevoile familiei pentru a face alegerile potrivite.

Un truc eficient pentru camera de zi este să cumperi o măsuță de cafea din sticlă, care nu va ieși în evidență atât de mult.

Dacă ai des musafiri, dar nu ai suficient loc pentru încă o canapea sau fotolii, scaunele de tip otoman sunt o idee foarte bună.

Nu te teme să te abați de la reguli. De exemplu, canapeaua nu trebuie să fie paralelă cu peretele, ci așezată ușor strâmb, în unghi. Acest lucru va reduce sentimentul că te afli într-un tunel.

Cât despre bucătărie, ar trebui să te concentrezi pe înălțimea camerei. Optează pentru corpuri suspendate, care îți vor permite să depozitezi toate obiectele de care ai nevoie fără a „fura” din spațiu.

Când alegi mobilierul de bucătărie, evită culorile prea intense – acestea pot face camera să pară aglomerată. Totuși, nu trebuie nici să ai o bucătărie complet albă. Pentru a aduce un plus de culoare camerei, pune faianță colorată între blat și corpul suspendat.

 

Citește și:

Sursă foto: Pinterest

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply