Decorațiuni interioare: te ocupi singur sau apelezi la un specialist?

0

Ai decis să renovezi sau să redecorezi locuința, te-ai gândit cum ai vrea să arate, tot ce mai rămâne acum este să hotărăști dacă faci totul de unul singur sau apelezi la un specialist. Pentru a-ți face alegerea mai ușoară, ți-am pregătit o listă de avantaje ale fiecărei variante.

Decorezi singur

Cel mai important avantaj îl reprezintă bineînțeles economiile pe care le vei face. Costurile angajării unui designer pot fi ridicate, iar multe persoane preferă să folosească acei bani în alt scop.

Dacă ești o persoană mândră, să redecorezi singur îți va aduce un sentiment de satisfacție. Atunci când musafirii vor lăuda noul aspect al locuinței, te vei bucura să le spui că ai făcut totul singur.

Un alt avantaj este că poți redecora în funcție de când ai mai mult timp liber sau bani suficienți. Unele persoane preferă să facă câte puțin o dată la două-trei luni, iar unui specialist nu îi poți cere acest lucru.

Designer de interioare

Principalul avantaj este că vei primi ajutor din partea unei persoane specializate, care cunoaște bine stilurile și „trucurile” de decor. Astfel, rezultatul final va fi unul de bun gust. Nu e nicio rușine să recunoști că nu te pricepi la ceva și că ai nevoie de ajutor!

Apoi, vei economisi mult timp. Între carieră, familie și viața socială, ne rămâne prea puțin timp liber, iar multe persoane preferă să lase pe altcineva să se ocupe de redecorarea locuinței.

De asemenea, când vine vorba de piese de mobilier sau de decorațiuni, un designer poate găsi „bijuterii ascunse”. Ne referim la acele piese pe care tu nu le-ai fi găsit pentru că nu știi unde să le cauți. Un specialist, în schimb, are multe relații și știe unde și cu cine să vorbească pentru a găsi obiectele perfecte pentru casa sau apartamentul tău.

Decorezi singur, dar și cu ajutorul unui specialist

A treia variantă îți permite să angajezi un designer, dar să faci și anumite lucruri singur. De exemplu, poți angaja pe cineva să îți facă un plan pentru mobilă, materiale și culori, iar tu să le pui în practică. Unele persoane aleg să facă chiar ele planul, apoi să lase un specialist să decidă detaliile.

Tu ce variantă preferi?

Citește și:

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply