Cum rezolvi problema tavanelor prea inalte

0

Daca exista case in care tavanul iti sta in cap, exista si reversul medaliei. Rezolvam problema tavanelor prea inalte. De ce sunt deranjante tavanele prea inalte? Aceste camere sunt lipsite de intimitate, sunt nefunctionale din punct de vedere termic si sunt dificil de amenajat. Problema tavanelor prea inalte este mai usor de rezolvat decat problema tavanelor joase. Cele mai comode solutii le reprezinta grinzile false, pictura pe pereti sau, in ultima instanta un tavan fals la inaltimea convenabila.

problema tavanelor prea inalte (2)Citeste si: Tavane colorate. 5 idei deosebite

Iata cateva trucuri care vor rezolva problema tavanelor prea inalte

Alege tablouri mari cu rame late si nu folosi niciodata tablouri mici. Peretii intr-o camera cu tavalul inalt trebuie foarte bine impodobiti. Opteaza pentru una sau doua piese foarte mari care pot focaliza atentia asupra unui perete. O alta solutie pentru umplerea unui perete o poate reprezenta un tapet colorat cu multe detalii si un covor cu o tesatura interesanta si speciala, agatat in perete. In aceeasi idee vin si lampadarele mari, cu multe detalii.

Citeste si: Cum rezolvi problema tavanelor joase

Mobilierul nu poate fi decat inalt. Poti elimina problema tavanelor prea inalte daca te orientezi spre sistemele de rafturi inalte sau pe bibliotecile inalte,  intinse pe tot peretele. Daca spatiul iti permite adauga si o scara mobila, pentru a ajunge la rafturile superioare. Este un detaliu de mare efect intr-o camera inalta ca un cinematograf.

Camera cu tavan inalt trebuie bine umpluta cu mobila. Ai nevoie de piese voluminoase si mari, evident daca spatiul iti permite. Combina piesele de mobilier cand le lipesti de perete. Spatiu de deasupra unei canapele trebuie bine decorat cu tablouri, iar canapeaua trebuie incadrata de piese inalte.

problema tavanelor prea inalte (4)Citeste si: Totul despre stickere pentru pereti

O solutie cromatica pentru problema tavanului prea inalt este sa vopsesti tavanul in nuante mai inchise decat peretii. In plus este indicat sa nu lasi in astfel de incaperi peretii albi, ci sa-i colorezi.

Citeste si: Cinci idei de iarna pentru casa ta

Daca in aceasta camera ai ferestre largi, grinzi, unghiuri mai putin obisnuite la imbinarea tavanului cu peretii, scoate in evidenta aceste aspecte si pastreaza simplitatea in privinta accesorizarii peretilor.

Folosind cateva trucuri problema tavanelor prea inalte devine dintr-un neajun un avantaj estetic pentru camera respectiva.

Sursa: houzz.com http://www.houzz.com/high-ceilings/p/24

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply