Cum rezolvi problema tavanelor joase

0

Unele case au din constructie problema tavanelor joase. Cum o rezolvi? Dar inainte de a veni cu solutii si cateva sfaturi trebuie spus ca un tavan prea jos este o neplacere majora care poate da senzatia de sufocare in casa si de disconfort general prin senzatia de incapere-grota unde tavanul iti sta in cap.

problema tavanelor joase (4)Cum poti rezolva problema tavanelor joase? Folosind trucuri vizuale care vor “ridica” tavanul.

Elimina acele detalii de zugraveala sau de arhitectura sub forma dungilor orizontale. Daca peretii au o inaltime mai mica de 2,5 metri, respectivele elemente orizontale vor face tavanul sa para mai jos.

Citeste si: Cum poţi refinisa un perete zugrăvit cu humă?

Daca folosesti o plinta la baza tavanului alege un model discret si subtire si de culoare alba. Daca tavanul este mai jos de de 2,7 metri este intelept sa aplici o plinta adanca de 5 centimetri. Trucul o sa ridice tavanul.

Culoarea tavanului sa fie mai deschisa decat cea a peretilor. Un tavan alb sau in nuante luminoase va crea iluzia de tavan mai inalt. Cele mai bune sunt nuantele care reflecta lumina .

Citeste si: Culori in living. Combinatii ideale

Un alt secret consta in vopsirea primilor 5-6 centimetri din tavanul in culoarea peretilor. Peretele se va “urca pe tavan” si iti va crea senzatia de pereti mai inalti.

Culorile deschise si stralucitoare (pentru pereti, tavan, mobilier) elimina senzatia de incapere-grota.

Nu doar la detaliile legate de tavan si pereti trebuie sa lucrezi pentru a elimina problema tavanelor joase. Este esential ca podeaua sa fie cat mai deschisa la culoare si din materiale lucioase.

problema tavanelor joase (5)Citeste si: Totul despre stickere pentru pereti

Nu folosi in aceste incaperi cu tavane joase, modele pe tavan si nici lampi agatate in tavan. Cele mai utile sunt aplicele pe pereti care vor da spatialitate sau lampile ingropate in tavan.

Foloseste dungi verticale pe pereti. Merge si vopsea, dar ideal este tapetul. Dungile verticale “lungesc” peretii. Trebuie aleasa insa o dinamica a modelului cu mare atentie pentru ca daca dungile nu sunt bine alese vor face camera sa para foarte mica si vor strica si mai tare echilibrul din incapere.

Citeste si: Tavane colorate. 5 idei deosebite

Un alt truc bun este sa folosesti piese de mobilier inguste si inalte. Este indicat ca mobilierul sa aiba dimensiuni modeste. Nu achizitiona dulapuri inalte, scaune cu spatar inalt, lampadare inalte, piese de mobilier incarcate cu modele. Si, ca ultima solutie pentru problema tavanelor joase este sa folosesti draperii din tavan pana in podele.

Sursa: houzz.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply