Culorile din sufragerie. Strategie si alegeri

0

Culorile din sufragerie pot face diferența între o cameră caldă și veselă și una austeră și rece. Pe de altă parte modul în care vei alege culorile din sufragerie este în măsură să-ți influențeze starea de spirit. Totul doar prin culoare. O cameră de zi colorată se poate realiza mult mai simplu decât pare la prima impresie secertul fiine modul în care alegi culorile din sufragerie și felul în care le vei combina. În plus ai la dispoziție mai multe căi: colorarea pereților, petele de culoare frapante sau un decor pastelat, folosind culori care se combină și se completează între ele.

Citeste si: 4 idei simple pentru casa

Poți schimba culorile din sufragerie pen douaă abordări simple. Prima este schimbarea culorii pereților. Nu costă mult să zugrăvești un perete! A doua soluție simplă și rapidă este tapetul colorat.

Cele mai bune strategii și alegeri pentru culorile din sufragerie

♦ Verdele este plin de viață, intensifică atmosferă și crează senzația de spațiu.
♦ Roșu, crem, bej se combină bine și păstrează în același timp aerul clasic. Sunt culori confortabile și plăcute care se pot adapta bine cu restul decorului din casă.
♦  Maro, portocaliu sau roșu sunt o soluție șoc pentru sufragerii, ideale pentru cele cu foarte puține piese de mobilier. Combinația este una care face din cameră de zi una plină de căldură.
♦ Violetul luminos da greutate și împrăștie culoare în tot spațiul, deși accentele de culoare sunt minime, deschid cameră și sugerează un spațiu de coeziune.
♦ Pereții portocalii sunt o soluție care poate părea exagerată că idee, dar încălzesc casă, dau luminozitate și  permit păstrarea camerei în limite foarte simple.

Citeste si: Accente de decor cu mobila stil baroc

Trebuie să ții seamă atunci când este vorba despre culorile din sufragerie și de textura materialelor pe care le folosești. Culoarea poate să fie amplificată sau atenuată în funcție de tipul țesăturilor folosite pentru covoare, husa sau tesătura canapelei, ori pentru draperii și perdele. Toate trebuie să pastreze o line comună și o textură cât mai unitară.

Citeste si: Cosuri de depozitare. Un model pentru fiecare colt din casa

Lâna și bumbacul au culori mate în timp ce materialele mătăsoase au culori în nuanțe mai intense. Uneori combinația de materiale poate amplifică culoarea.  Ceea ce trebuie să știi este că cele mai bune combinatii pentru colorile din sufragerie sunt, în primul rând cele care îți plac și cele care te definesc pe tine.

Sursa foto:

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply