Culorile din sufragerie. Strategie și alegeri

0

Culorile din sufragerie pot face diferența între o cameră caldă și veselă și una austeră și rece. Pe de altă parte modul în care vei alege culorile din sufragerie este în măsură să-ți influențeze starea de spirit. Totul doar prin culoare.

O cameră de zi personalizată se poate realiza mult mai simplu decât pare la prima vedere secretul fiind modul în care alegi culorile din sufragerie și felul în care le vei combina. În plus, ai la dispoziție mai multe căi: colorarea pereților, petele de culoare frapante sau un decor pastelat, nuanțe complemantare sau contrastante.

Citeste si: 4 idei simple pentru casa

Poți schimba culorile din sufragerie prin două abordări simple. Prima este schimbarea culorii pereților. Nu costă mult să zugrăvești un perete! A doua soluție simplă și rapidă este tapetul colorat. Ia în calcul și soluția extrem de practică un un efect major în orice cameră și anume aceea de a vopsi diferit unu singur perete. Vei mări vizual spațiul, produci o rupere de ritm binevenită și dai personalitate încăperii.

Cele mai bune alegeri pentru culorile din sufragerie și efectul lor

♦ Verdele este plin de viață, intensifică atmosferă și crează senzația de spațiu.
♦ Griul este o culoare perfectă, prin multitudinea de nuanțe pe care le poate avea. În plus are calitatea de a prelua culorile din jur și de a căpăta tente pastelate. Vezi detaliile despre griurile colorate și cum te poți juca cu ele.
♦ Roșu, crem și bej se combină bine și păstrează în același timp aerul clasic. Sunt culori confortabile și plăcute care se pot adapta bine cu restul decorului din casă.
♦  Maro, portocaliu sau roșu sunt o soluție șoc pentru sufragerii, ideală pentru cele cu foarte puține piese de mobilier. Combinația este una care face din cameră de zi una plină de căldură.
♦ Violetul luminos dă greutate și împrăștie culoare în tot spațiul, deși accentele de culoare sunt minime, deschid cameră și sugerează un spațiu de coeziune.
♦ Pereții portocalii sunt o soluție care poate părea exagerată că idee, dar încălzesc casă, dau luminozitate și  permit păstrarea camerei în limite foarte simple. Pe de altă parte se pretează pentru orice stil de amenajare.

Stilul amenajarii trebuie să țină cont de culoare:

♦ O amenajare in stil industrial, minimalist va avea nevoie de tonuri închise, mate. Griul maroul sau, în mod excepțional albul sunt alegeri bune.
♦ O amenajare clasica va merge pe culori calrde, tradiționale: maro, verde.
♦ Un decor modern în sufragerie se potrivește cu nuanțe pastelate, dar poți încerca, în funcție de personalitatea ta și tonuri mai radicale și mai dure (roșu, gri închis).

Citeste si: Accente de decor cu mobila stil baroc

Trebuie să ții seamă atunci când este vorba despre culorile din sufragerie și de textura materialelor pe care le folosești. Culoarea poate să fie amplificată sau atenuată în funcție de tipul țesăturilor folosite pentru covoare, husa sau tesătura canapelei, ori pentru draperii și perdele. Toate trebuie să pastreze o line comună și o textură cât mai unitară.

Lâna și bumbacul au culori mate în timp ce materialele mătăsoase au culori în nuanțe mai intense. Uneori combinația de materiale poate amplifică culoarea.  Ceea ce trebuie să știi este că cele mai bune combinatii pentru colorile din sufragerie sunt, în primul rând cele care îți plac și cele care te definesc pe tine.

Citeste si: 7 sfaturi pentrtu a restabili ordinea în casa ta

Sursa foto: unsplash.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply