Accente de decor cu mobila stil baroc

0

Este din ce in ce mai folosit acest truc in decoratiunile interioare, iar mobila stil baroc este o solutie pentru accente de personalitate in amenajari. Mobila stil baroc este surpinzatoare prin eleganta, prin formele exceptionale si prin detaliile lor. Ceea ce este admirabil si o buna idee in amenajarile interioare este faptul ca piesele de mobila stil baroc pot fi incluse in decorul modern sau clasic, iar aceste combinatii ofera o imagine de ansamblu cu adevarat extraordinara.

Accente de decor cu mobila in stil baroc

Citeste si: Amenajari interioare in stil vechi

Mobila stil baroc are cateva caracteristici care ii dau personalitate si o fac sa fie unica in peisajul decoratiunilor interioare.  Mobila stil baroc are forme rotunjite, deseori picioarele fotoliilor sau ale dulapurilor imita forma labelor de animale salbatice. Sunt clasice pentru mobila stil baroc canapelele si fotoliile, precum si scaunele cu picioare in forma de laba de leu, dar si comodele si mesele impunatoare. Pentru aceste piese de mobila stil baroc decoratiile sub forma de ingerasi, animale, frunze sau flori sunt caracteristice.

Accente de decor cu mobila in stil barocAceste piese de mobilier sunt sculptate, deseori aurite si sunt completate cu tapiseria luxoasa, blaturile din sticla, cristal sau marmura. Un alt detaliu definitoriu pentru aceste piese de mobilier stil baroc sunt liniile curbe, si volumele mari ale acestora.

Citeste si: Casa in stil rustic francezAccente de decor cu mobila in stil baroc

Tot despre stil baroc vorbim si in cazul ramelor de tablouri, a lampilor si a altor piese de decor.

Accente de decor in stil baroc in casa sau doar intr-o camera poti avea completand un decor clasic cu una sau doua piese de mobila stil baroc. Este ideal ca acestea sa fie pozitionate in zona centrala a camerei, iar daca vei alege sa folosesti un fotoliu, o canapea sau scaune, acestea trebuie tapisate in culori vii dar fara imprimeuri pentru a se completa cu restul decorului.

O piesa de mobila stil baroc intr-o camera normala va colora si va da persoanlitate camerei. Unicitatea acestor piese le scoate in evidenta si da un aer special intregii incaperi. Piesele de mobila stil baroc sunt de cele mai multe ori vechi si deseori deteriorate. Reconditionarea lor le poate oferi o noua viata si, drept rasplata, integrate in decorul clasic al unei camere vor da o stralucire apare intregii locuinte.

Citeste si: 5 trucuri in decoratiuni interioare care functioneaza

Spectaculos este ca aceste piese isi pot gasi loc in orice camera. Sunt stralucitoare in camera de zi si romantice in dormitor, iar capacitatea lor de a se combina cu orice fel de alte piese de mobilier, dar mai ales cu cele moderne, minimaliste este remarcabila.

Sfatul meu este sa reconditionezi cu maxima atentie un fotoliu, o canapea sau oricare piesa de mobila stil baroc si sa o asezi la loc de cinste in camera de zi. Efectul este fantastic, chiar daca toata casa este amenajata in cel mai modern stil.

Sursa foto: ©victor_zastol’skiy/Fotolia / ©Atiketta_Sangasae ng/Fotolia /

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply