Sfaturi pentru întreținerea și curățarea canapelei din piele

0

Pentru a vă primi prietenii în vizită sau pentru a petrece o seară la televizor cu familia, canapeaua este o necesitate. Mai mult decât o piesă de mobilier, este un loc unde îți petreci mult timp atunci când stai acasă. Dar, în acelaşi timp, este adesea predispusă la murdărie. Din fericire, canapeaua din piele este mai ușor de curățat în comparație cu o canapea textilă, trebuie doar să acționați cu rapiditate asupra petelor.

Trebuie să țineți cont de băuturi vărsate, urme de căni sau pahare, urme de sebum și altele. Pe scurt, când vă distrați (sau când aveți copii), nu lipsesc motivele pentru a păta canapeaua. Prin urmare, trebuie să fiți atent ca murdăria să nu se transforme în pete permanente – de aceea, trebuie să o curățați periodic. Pentru a face acest lucru, utilizaţi o soluție specială pentru îngrijirea pielii care, într-un singur gest, să curețe, să hrănească și să prevină uscarea acesteia. Se recomandă ca acea soluție să conțină lanolină care, datorită puterii sale puternice de hidratare, să păstreze suplețea pielii mult timp.

Cât de des să curăţaţi canapeaua și fotoliile? Cel puțin o dată pe săptămână sau mai des, dacă observați pete pe ea. Folosiți lavete textile, moi, pentru a evita să o zgâriați.

Nu uita că pielea tinde să se usuce în timp

De asemenea, în timp, canapeaua din piele se va usca. Când pielea este uscată, devine fragilă, îşi pierde strălucirea și poate crăpa. Prin urmare, este important sa o rehidratezi periodic, cel puțin o dată pe lună.

Cum să hrăneşti pielea uscată

Pielea moare încetul cu încetul în fiecare zi. Foarte sensibilă la variaţii de temperatură şi expuneri la UV (de aceea e important să o ții departe de razele directe ale soarelui) acest material are nevoie de hidratare şi eficienşă pentru a se proteja de agresiunile externe.

Pentru a hrăni profund pielea, vă recomandăm o cremă de îngrijire incoloră care să poată fi utilizată pe orice tip de piele, pentru a restabili suplețea și strălucirea.

Designerii de mobilă spun să te gândești la pielea canapelei exact ca la pielea ta. Riscă să „îmbătrânească”, să își piardă din elasticitate, de aceea e important să folosești produse de curăţare a pielii de calitate.

Dacă o îngrijești periodic, o canapea din piele va dăinui ani și ani și va fi gata să te însoțească în noi momente alături de prieteni și familie.

Dacă nu știi ce produse pentru curățarea pielii să alegi, pe Fernand.ro găseşti produsele Starwax, cu proveniență Franța, produse ce se bucură de aprecieri la nivel internațional.

 

 

Sursă: agenția SeoPower

Sursă foto: dreamstime

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply