Griuri colorate. O solutie usor de realizat

0

Despre griuri colorate am mai vorbit, dar nu suficient, in conditiile in care acestea sunt o solutie extravaganta pe care si-o poate permite oricine.

Griuri colorate

Griurile colorate sunt o iluzie optica bazata pe capacitatea griului de imprumuta tonul culorilor din jur. In felul acesta, schimband accente de culoare dintr-o incapere in care predomina griul, tonul general al camerei se va schimba la randul lui.

Citeste si: Camere zugravite in doua culori

Griuri colorate (2) - CopyGriul este o culoare nedreptatita, este considerat un ton neutru, o culoare negativa, terna si fara personalitate. In replica in Orient griul este culoarea intelepciunii si a calmului. Griul in general si griurile colorate in special sunt garantia un stil rafinat, personal si, in functie de combinatii, chiar extravagant si opulent.

Toate combinatiile de griuri colorate sunt o alegere inspirata

Griul creeaza o atmosfera linistita, atemporala. Culoare calma, care indeamna la liniste si meditatie, griul se … coloreaza foarte usor si imprumuta tonurile culorilor de accent dintr-o camera, dar in acelasi timp pune in valoare mobila si accesoriile avand aceeasi putere de deschidere a spatiului ca si albul luminos. Griul este o culoare de legatura care subliniaza culorile reci si le domoleste pe cele calde.

Citeste si: Griul este noul alb

DGriuri colorate (2)espre griuri colorate se poate spune ca pot acoperi toata paleta culorilor, pentru ca orice alta culoare este compatibila cu peretii zugraviti in gri, cu mobila in tenta gri si cu un decor gri, in ansamblu.

Prin combinarea griului mat cu tonuri pale si calde vei crea o atmosfera romantica, cu efect de griuri colorate.

Griuri colorate (3) - CopyUn astfel de decor nu este gri, ci roz, verde, albastru pal, in functe de culorile folosite ca accent de culoare. Marele avantaj este ca in cazul acestor griuri colorate poti sa folosesti mai multe nuante complementare. Mustar si verde, roz si visniu, mai multe tonuri de maro, chiar si alb cu negru.

Culorile tari si intense in combinatie cu gri vor genera griuri colrate intense, cu efect elegant si opulent. Tonurile lucioase transforma decorul in unul imparatesc. Albastrul regal, rosul tare si viu pur si simplu explodeaza intr-un decor cu pereti gri.

Citeste si: Magie neagra. Decor cu un perete negru

Aceste combinati cu efect de griuri colorate se potrivesc pentru toate camerele, fie ca este vorba despre o camera de zi, fie ca este vorba despre domitor. Tonurile luminoase de gri merg bine in camerele active, iar cele intense si sumbre in camerele de relaxare.

Citeste si: O pata de culoare

Toate combinatiile de griuri colorate sunt o alegere inspirata. Ai nevoie de putina imaginatie si o paleta coloristica indrazneata, pentru efecte incredibile.

Sursa foto: ©bmak/Fotolia / ©zstock/Fotolia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply