Idei de amenajare pentru un dormitor mic

0

Idei de amenajare pentru un dormitor mic (1) - CopyAvem cateva solutii si idei de amenajare pentru un dormitor mic. Nu este o fericire sa ai un dormitor mic, dar nici nu este o nenorocire, pentru ca exista solutii pentru ca acest spatiu sa devina confortabil si placut. Toate aceste idei de amenajare pentru un dormitor mic sunt verificate, iar aceste solutii sporesc vizual spatiul si mentin la un nivel peste asteptari confortul in ciuda numarului limitat al metrilor patrati.

Citeste si: Fier forjat in dormitor. O solutie inspirata

Alege mobila atent. Poti avea un dormitor mare daca in camera te limitezi la pat, noptiere si un dulap cu sertare (neaparat sertare pentru ca lungesc spatiul). Poti adauga si alte piese de mobilier, dar acestea trebuie sa fie mici. Un truc bun este sa folosesti corpuri de mobila pe picioare lungi.

Multifunctionale. Piesele de mobilier multifunctionale sunt ideale intr-un dormitor mic. Una din noptere poate sa fie in acelasi timp si masuta de toaleta. O etajera poate sa fie loc de depozitare (inclusiv pentru lenjerie daca folosesti cosuri si cuti). Alege o masa mica, un scaun reconditionat sau foloseste o masa taiata in doua, pentru ambele laterale ale patului. In acest caz consolele trebuie fixate de perete. Un alt truc bun este sa folosesti corpuri de iluminat diferite, dar care au o nota comuna pentru ambele noptiere.

Nu ezita sa asezi patul langa perete. Este una din cele mai bune idei de amenajare pentru un dormitor mic. Depaseste angoasele unui pat lipit de perete, folosind spatiul castigat in beneficiul unui pat mai mare. Multe idei si solutii la acest capitol gasesti aici, si toate merita folosite.

Citeste si: Sfaturi utile cand alegi mobila pentru dormitor

Renunta la perdele si foloseste doar draperii scurte. Vei castiga si lumina, care este esentiala intr-o camera mica si vei castica vizual spatiu. In plus camera pare mai aerata si mai libera, iar draperiile iti oferea intimitatea de care ai nevoie. La aceste idei de amenajare pentru un dormitor mic, este o solutie excelenta sa schimbi fereastra clasica cu una care se ridica vertical. Este incredibil de eficienta.

Lumina naturala este aducatoare de spatiu. Daca alegi draperii nu folosii varianta ampla si nici la culori prea inchise. Draperii de decor si perdele fine, albe sunt o solutie excelenta.

Dezordinea este dusmanul oricarui spatiu fie ca este mare, fie ca este mic, iar acest lucru este valabil mai ales intr-un domitor mic. Ordinea si eliminarea tururor obiectelor de imbracaminte sau a bijuteriior puse la vedere sunt tot atatea metode care economisesc si maresc spatiul.

Citeste: Culoarea ideala pentru dormitorIdei de amenajare pentru un dormitor mic

Profita de spatiul de sub pat. La capitolul idei de amenajare pentru un dormitor mic aceasta este una din elementele de baza. Poti utiliza cutii, cosuri sau chiar punghi vidate astfel incat sa valorifici la maximum acest spatiu de depozitare.

Pe lista cu idei de amenajare pentru un dormitor mic se afla neaparat oglinzile. Trucul ideal este sa o asezi in partea opusa ferestrei pentru a reflecta lumina si de a face spatiul mai mare decat este in realitate. Foloseste oglinzi fara rama, asezate, eventual simetric de o parte si de alta a patului.

Citeste si: Noptiere ieftine, noptiere originale

Pe lista cu idei de amenajare pentru un dormitor mic se afla si recomandarea de a folosi materiale deschise la culoare, intr-o singura nuanta. Evita imprimeurile, covoarele cu model si pe cele care incarca vizual spatiul. Accentele de culoare trebuie sa fie mereu in tonuri inchise si tari pentru a face contrastul necesar si pentru a puncta detaliile camerei. Foloseste spatiul vertical. Rafturile si aplicele sunt mereu pe lista cu idei de amenajare pentru un dormitor mic.

Sursa foto: ©poligonchik/Fotolia / ©AndreasMueller/Fotolia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply