Sfaturi utile cand alegi mobila pentru dormitor

0

Moblia este cea care defineste utilitatea unei camere, asa ca atunci cand alegi mobila pentru dormitor tine cont de stilul pe care il vrei, de spatiul pe care il ai la dispozitie si nu in ultimul rand de personalitatea ta.

Cand alegi mobila pentru domitor trebuie sa iei in calcul si cat de luminoasa este incaperea (mobila inchisa nu se potriveste in camerele mci si intunecoase), de calitatea si culoarea podelelor si de cat de mare este nevoia de a adauga spatii de depozitare.

Citeste si: Noptiere ieftine, noptiere originale

Alege stilul pentru dormitor

Un alt pas important atunci cand alegi mobila pentru dormitor este sa te decizi asupra unui stil: clasic, modern sau minimalist. Nu uita ca dormitorul este un spatiu de odihna si relaxare.

Sfaturi utile cand alegi mobila pentru dormitor

Prin urmare, acest spatiu nu trebuie sa fie niciodata prea incarcat, astfel ca este ideal daca te limitezi la cat mai putine piese de mobilier si doar la cele care sunt cu adevarat functionale.

Citeste si: Dormitor cu accente feminine. Cum il amenajezi

Piesa de rezistenta

Acorda maxima atentie patului pentru ca este piesa de rezistenta atunci cand alegi mobila pentru dormitor. Stabileste daca iti poti permite, din punct de vedere al spatiului, un pat de mijloc sau trebuie sa lipesti patul de perete si organizeaza camera in functie de acest detaliu.

mobila pentru dormitor

Citeste si: Trucuri pentru dormitor cu stil personal

Urmatorul obiect pe lista cand alegi mobila pentru dormitor este dulapul sau alte spatii de depozitare. Daca nu ai nevoie de un dulap de haine alege o comoda joasa cu sertare pentru lenjerie si maruntisuri. Dar daca ai nevoie de un dulap de haine cea mai buna solutie este sa-i aloci un perete intreg. Este un truc bun pentru ca te ajuta sa castigi spatiu (vezi aici). Mergi pe ideea unui dulapt inalt, care sa acopere un perete intreg, dar mai ingust, cu usi culisante si alege o piesa de mobilier cat mai apropiata de culoarea peretelui.

dormitor

Culoarea dominata

In felul acesta o sa para mai mic si nu o sa incomodeze vizual incaparea. Tine cont de faptul ca mobila poate face un dormitor mic sa para mare.

Atunci cand alegi mobila pentru domitor este esentiala culoarea dominanta.  Urmeaza culoarea complementara si modul in care se asociaza acestea cu mobila si podelele.

Sursa foto: pexels.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply