Dormitor mare, intr-o camera mica

0

Iata cum poti face o camera mica sa para un dormitor mare si primitor.

dormitor mare

Dormitorul este un loc de refugiu, de relaxare si coltul unde scapi de stresul de zi cu zi. Pentru asta e bine ca dormitorul sa nu fie inghesuit, iar sentimentul de confort si siguranta sa fie deplin, iar asta vine din trucurile pe care le poti afla de la noi.

In primul rand trebuie sa stii ca putina imaginatie poate face ca disconfortul numarului limitat al metrilor patrati, sa dispara.

Alege mobila atent. Este o mare greseala sa alegi mobile mari pentru o camera mica. Chiar daca toate vor incapea in dormitor, acesta o sa para inghesuit si neprietenos. Poti avea un dormitor mare daca in camera te limitezi la pat, noptiere si un dulap cu sertare (neaparat sertare pentru ca lungesc spatiul). Poti adauga si alte piese de mobilier, dar acestea trebuie sa fie mici. Un truc bun este sa folosesti corpuri de mobila pe picioare lungi.

Citeste si: Schimba culorile din dormitor

Punctul central al unui dormitor mare, intr-o camera mica, trebuie sa ramana patul. Un truc bun  pentru a da spatiu patului este sa folosesti o bordura mare. Metoda creeaza interes vizual, fara a ocupa spatiu. Foloseste mereu materiale intr-o singura culoare, in tonuri neutre.

Dormitor mare, camera ordonata

Dezordinea este dusmanul oricarui spatiu fie ca este mare, fie ca este mic, iar acest lucru este valabil si in dormitor. Ordinea si eliminarea tururor obiectelor de imbracaminte sau a bijuteriior puse la vedere sunt tot atatea metode care economisesc si maresc spatiul.

Citeste si: Cele mai frumoase dormitoare

Profita de spatiul de sub pat. Poti utiliza cutii, cosuri sau chiar punghi vidate astfel incat sa valorifici la maximum acest spatiu de depozitare.

O alta buna alegere pentru a avea un dormitor mare, intr-o camera mica este sa renunti la noptierele traditionale. Alege o masa mica, un scaun reconditionat sau foloseste o masa mica taiata in doua, pentru ambele laterale ale patului. In acest caz piesa de mobilier trebuie fixata in perete. Un alt truc bun este sa folosesti corpuri de iluminat diferite, dar care au o nota comuna pentru ambele noptiere.

Citeste si: Patul viitorului. Solutii de ultima generatie

Lumina naturala este aducatoare de spatiu si o sa-ti faca camera mica, un dormitor mare. Nu apela la draperii ample si nici la culori inchise. Draperii de decor si perdele fine, albe sunt o solutie excelenta. Draperiile false dau inaltime si amplitudine spatiului, iar perdelele albe filtreaza atat cat trebuie lumina.

Poti da iluzia unor ferestre mai mari decat sunt in realitate asezand la distanta mai mare draperiile false si folosin galerii lungi pentru acestea. Perdelele albe, simple si mate definitiveaza trucul.

Citeste si: Totul despre saltele

Si lumina artificiala trebuie bine gestionata. O camera mica o sa para un dormitor mare daca vei folosi o sursa de lumina centrala. Un alt truc foarte bun este ca abajururile lampilor de pe noptiere sa fie albe.

Un domitor mare are mereu oglinzi. Trucul ideal este sa o asezi in partea opusa ferestrei pentru a reflecta lumina si de a face spatiul mai mare decat este in realitate.

Sursa: yahoo

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply