Bambusul norocos. O planta fara pretentii care iti impodobeste casa

1

Bambusul norocos – Este simbol al logevitatii si prosperitatii si nu are nevoie de ghiveci cu pamant.

Bambusul are capacitatea sa de a creste foarte repede si de a se adapta in conditii cu lumina putina a transformat, astfel ca Bambusul Norocos (pe numele stiintific Dracaena Sanderana) este un veritabil simbol al longevitatii si al prosperitatii si una din plantele care aduce noroc in casa. Acum, daca nu crezi ca o planta poate aduce noroc in casa, poti tine Bambusul norocos in camerele tale, pentru ca este o planta spectaculoasa care da farmec locului incare se afla si devine unul din punctele d einteres ale casei.

Astfel, planta este ideala pentru camerele de baie, birourile fara ferestre, holuri sau alte locuri intunecoase din casa. faptul ca rezista fara prea multa lumina si creste frumos, fara pretentii o face o veritabila bijuterie pentru camerele in care alte plante nu s epot adapta.

Bambusul norocos nu are nevoie de un ghiveci cu pamant, este suficient sa-l pui intr-o vaza cu apa curata, pe care sa o schimbi din cand in cand.

Folosindu-ti imaginatia, poti aranja firele de bambus in vaze transparente de diverse forme, in care sa pui pietre decorative colorate, sau il poti folosi in aranjamentele florale.

Bambusul se simte bine intr-un vas decorativ, transparent, garnisit cu pietricele albe (pietrele din apa dulce, nu din apa de mare), care au un rol important, radacinile plantei fixandu-se de acestea. Planta adora apa si nu are nevoie in mod special de sol, dar daca ai un bambus deja plantat intr-un ghiveci, atunci il poti lasa in sol, dar trebuie udat din abundenta, pentru ca bambusul de apartament are mereu nevoie de apa proaspata. Ideala este apa de ploaie sau cea filtrata, pentru a evita asimilarea substantelor toxice.

Daca nu ai posibilitatea de a filtra apa uda-l cu apa care a stat 24 de ore intr-un vas deschis pentru a se decanta si a elimina clorul din apa. Desi are nevoie de lumina nu-i trebuie lumina directa a soarelui. In mediul natural bambusul creste in locuri umbroase si foarte umede.

Apa din vasul in care ii tinem trebuie schimbata complet o data pe saptamana. Vasele pot fi atat cu o surprafata expusa mare, cat si subtiri, gen eprubeta, deoarece bambusul nu are nevoie de mult spatiu liber in jur.

Se spune ca trei fire aduc fericirea, 5 – prosperitatea, iar 7 – o sanatate perfecta pentru toti cei din casa.

Punand mai multe fire de bambus in recipiente alaturate, poti realiza un perete despartitor natural prin care sa-ti delimitezi biroul, locul de relaxare sau pe cel de dormit.

Citeste si:


Articol publicat in revista Casa si gradina

Text: Patricia Usurelu

Foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Pingback: Cele mai comune superstiții legate de casă – Beatrice Horoscop

Leave A Reply