Când un brad de Craciun devine un obiect decorativ stilizat

0

Un Crăciun fără brad e greu de imaginat, dar un aer festiv fără un exemplar masiv din pădure sau o imitație din plastic este ușor de obținut. Dovada o reprezintă modelele de brăduți stilizați din aceste pagini, miniaturali, simpatici și creați din materiale variate. Sunt mignoni, realizati din materiale variate, unii se pot folosi drept corpuri de iluminat, altii stralucesc in decor si dupa terminarea sarbatorilor. Daca esti curios cum arata cateva versiuni mini reusite, iti oferim cateva exemple.

Un brad realizat din lemn este o varianta pe care poți miza. Sunt simpli, practici, eleganți si decorativi. Nu este exclus ca un tamplar priceput să-i poată confecționa. Ideea merita cultivată.

MIGNON Model Pinetto, brand Riva 1920, din lemn de cedru. Diametru 23 x h 44 cm. Foto: www.riva1920.it

Sticla poate lua orice formă posibilă, atat vreme cât trece prin mâna și inima sticlarului. Exact asa este si cu acești brazi din sticlă. Luminați sau nu, sunt impresionant și o variantă excelentă pentru o amenajare simplă, minimalistă sau în stil scandinav. Dacă îi găsești, merită! Sunt genul de decorațiune care poate sta perfect și afară și în casă.

CU LUMINĂ DE AMBIANȚĂ Corp luminos Shining Tree 3D, brand 
8 seasons design, din polietilenă/sticlă, utilizabil in/outdoor. Diametru 21/29/39 x h 55/75/100 cm. Foto: www.deco.sale

Dacă ești pasionat de bricolaj, poți face acest brad stilizat, foarte simplu, acasă, din câteva bucăți de lemn. Ai nevoie de puțină vopsea colorată și tot atâta îndemânare. Bradul poate avea două fețe sau doar una. Stă perfect sprijinit d eun perete și poate să fie o soluție și pentru decorul din grădină.

ORIGINAL Brad de Crăciun Semenic Multicolor, din lemn de pin. L 35 x l 2 x h 50 cm. Foto: 
www.deco-box.ro

Dacă ai lucrat vreodată cu lemn pentru traforaj, poți repeta experiențele realizând acest brad stilizat. Adaugă globuri din sticlă și bucură-te de frumusețe lui. partea cea mai frumoasă este că s epotrivește în orice amenajare înterioară. Va face spactacol dară așezi mai uți, unul lângă altul, eventula de dimensiuni diferite.

STIL NORDIC Model Lovi Spruce Tree, brand Lovi, realizat din placaj. L 17,5 x h 30 cm. Foto: shop.lovi.fi

Probabil că acesta este cel mai special brad stilizat. Realizat din metal, pare pudrat cu scorțișoară. Combinația dintre lemn și metal îl face și mai spectaculos.

DE BASM Brad Xmas Tree L, brand J-line, din metal și lemn. 
L 11 x l 11 x h 40 cm. www.bonami.ro

Este genul de realizare care este, în sine, o provocare. Crengile sunt bine șlefuite, lăcuite și alese astfel încât să formeze piramida specifică unui brad. Împodobit, luminat este o veritabilă bijuterie de care te poți bucura ani în șir.

Citeste si:

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 12./2017
Text: Lucian Dobraca. Foto: PR

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply