Simetria in amenajarile interioare

0

Simetria în amenajările interioare este soluția optimă pentru apartamentele mici, dar și pentru cei care iubesc perfecțiunea. Simetria în amenajări interioare este soluția care merge la sigur, care place și care este, cu certitudine, eficientă în ceea ce privește avantajele practice.

Simetria in amenajarile interioare

Citeste si: Amenajari cu bani putini pentru living

Simetria în amenajările interioare este atrăgătoare, pentru că organizarea echilibrată și proporționată place pur și simplu. Proportionalitatea perfectă, deși nenaturală, practic, e însă considerată un ideal. Aranajamentul simetric într-un interior de locuința, deși e un lucru considerat banal deja în design, stârnește însă o senzație de confort celui ce trăiește în acest spațiu. Simetria în amenajările interioare are câteva reguli de care trebuie să țină cont.

Simetria in amenajarile interioare (3)Este foarte importantă respectarea proporțiilor cu dimensiunea încăperilor. Confortul trebuie să domine respectarea simetriilor astfel că se poate face rabat de la regulile de simetrie în favoarea detaliilor practice.  Simetria în amenajări interioare poate să fie completă și să fie regulă generală pentru toată cameră, sau poate să fie parțială și să se refere doar la origanizarea bibliotecii sau a zonei de relaxare.

Citeste si: Accesoriile textile din casa. Sursa de frumusete si confort

Simetria în amenajările interioare trebuie susținută prin detalii de culoare, deseori contrastul fiind absolut necesar pentru a da personalitate camerei.  Contrastul cromatic puternic se potrivește bine încăperilor în care s-a folosit simetria în amenajările interioare. Mai mult, culoarea poate creă simetrii.  Simetria în amenajările interioare este chiar recomandată pentru unele camere. Dormitorul, baia și colțul de relaxare din cameră de zi, dar și terasă și anumite zone din bucătărie pot avea de câștigat dacă se respectă regulile de amenajare simetrice.

Citeste si: Griul este noul alb

Simetria în amenajările interioare în cameră de zi este una din cele mai bune și mai practice soluții.

Dacă zonă centrală a camerei a fost amenajată după regulile simetriei, restul încăperii poate face rabat de la principiile decorațiunii în oglindă, variată nefiind în contradicție cu restul decorului.

Simetria in amenajarile interioare (2)Pe de altă parte simetria în amenajări interioare poate merge până la detaliu. Dulapuri cu același model, perne de decor identice, două plante din aceași specie, obiecte decorative gemene. În astfel de situație simetria amenajări interioare trebuie  să se bazeze pe un punct central de echilibru, unic, în  jurul căruia se construiește tot ansamblul simetric. Punctul central poate  fie o măsuță de cafea, de exemplu, sau patul în cazul dormitorului.

Citeste si: Cum faci din casa ta o casa vesela

Simetria în amenajarile interioare are un aliat de nădejde în oglinzi. Mari sau mici, simetric asezate sau nu, oglinzile pot juca rolul uneia dintre jumătăți. Oglinda crează senzatia de spațialitate și dă iluzia optică a simetriei.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net /pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply