Puțin galben! Galbenul, culoarea optimistă

0

Spuneam, aici, că puțin roșu este esențial pentru orice cameră din casă. Galbenul poate să fie o alternativă, varianta puțin galben funcționând cel puțin la fel de bine pentru energizarea și revitalizarea unui decor.

 puțin galben

Strălucitor și optimist, puțin galben în orice cameră (dacă această culoare poate fi înclusă în decor) va aduce bună-dispoziție și energie, chiar dacă este folosită în doze mici. Puțin galben este unul din trucurile folosite de designeri pentru a da personalitate și stil unei încăperi.

Galbenul este o culoare îndrăzneață dar foarte vie, iar folosit cu măsură poate face minuni pentru o amenajare interioară.

Galbenul este o culoare strălucitoare și luminoasă care duce cu ea puterea incandescentă a Soarelui. În consecință, ca să nu te ardă, trebuie folosit în doze mici, în tonul potrivit decorului. Puțin galben este ideal în amenajările unde predomină griul, albastrul tonurile de maro roșcat, dar și pentru realizarea unui decor dramatic în amenajările unde domină movul, negrul sau albul strălucitor.

Considerată cea mai luminoasă culoare din spectru, galbenul captează atenția, induce bucurie și bună dispoziție, iar într-o amenajare interioară conferă luminozitate și optimism. Puțin galben poate da calm sau energie unei camere în funcție de tonul folosit și de cantitatea de culoare.

Puțin galben scoate din amorțeală o cameră modernă, o canapea sofisticată, albă sau neagră. Adaugă perne de decor galbene, elemente decorative galbene într-o singură nuanță (o vază, rama unor fotografii, un tablou cu multe accente galbene, un abajur la o lampă, un covor mic sau un șal- pătură ”neglijent” aruncat pe brațul unui fotoliu). Trucul fabulos în strategia puțin galben este acela de a folosi mai multe elemente diferite ca formă și funcționalitate în același ton de galben. Efectul o să fie fabulos. Camera va deveni elegantă, personală, vie și inspirat amenajată.

Puțin galben are darul de ascunde și masca unele imperfecțiuni. Efectul de a atrage privirea face ca elementele imperfecte să se estompeze sau să devină invizibile și imperceptibile.

 puțin galben

Puțin galben scoate din amorțeală orice încăpere o face să fie mai luminoasă și o colorează. Este ideal puțin galben în camera de zi, în hol, în baie și în bucătărie.

Combină puțin galben cu tonuri de gri. Cele două culori se influențează cel mai bine una pe alta. Una dintre cele mai bune metode este ca griul să fie culoare de fundal, în timp ce accentele de culoare să fie inserate cu ajutorul accesoriilor de dimensiuni reduse (scaune, vaze, perne decorative, chiar și flori proaspete pentru a înveseli spațiul). Cele mai mari avantaje ale acestei soluții sunt reprezentate de costul redus și de posibilitatea de a schimba întreaga atmosferă cu ușurință. Detaliile de decpr pot fi repede înocuite, iar puțin galben poate să devină putin roșu sau puțin verde.

Sursa foto: thinkstockphotos.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply