Culorile ideale pentru living

0

Fiecare cameră poate fi colorată după cum îți spune sufletul și personalitatea ta, dar, pe de altă parte există culori ideale pentru fiecare cameră. Culorile ideale pentru living sunt culori care reușesc să schimbe radical aspectul general al camerelor fără a modifica cu nimic piesele de mobilier.

Culorile ideale pentru living

Ideea de bază atunci când am alcătuit această listă despre culorile ideale pentru living a fost aceea că neglijam deseori puterea culorilor, nu dăm atenția cuvenită culorilor alese pentru pereți sau facem compromisiuri de dragul unor tradiții, asta în condițiile în care simpla schimbare a culorii pereților din living schimbă complet încăperea fără nici o altă ajustare de decor.

Citeste si: Mobila transparenta. O povocare pentru casa ta

Culorile ideale pentru living au darul de genera puncte de focalizare și armonie între elementele de decor din cameră și armonie între culoare și pasiunile tale. Sfatul meu: îndraznește să faci combinații de culori, îndraznește să folosești culori pentru care mama ta te va critica, îndraznește să foloșești culori tari, puternice, inclusiv gri, negru și roșu. Casa ta se va schimba cu doar câteva kilograme de vopsea colorată!

Culorile ideale pentru living

Combină culori complementare. Efecte vizuale puternice se obțin atunci când vei jugrăvi pereții în două culori sau cînd vei alege detalii colorate în zugrăveală. În acest fel, cele două culori se subliniază reciproc fără a încărca vizual decorul.

Citeste si: Accesorii cu pasiune pentru case frumoase

Combină culori neutre sau din aceiași categorie calde ori reci. Combină culori reci, albastru și gri, de exemplu, mov și auriu, verde și mov, violet și mov, sau gri, negru și alb. Combinația a două culori reci înviorează decorul și aduc dinamism unei amenajări care dacă folosea o singură culoare ar fi fost sumbră. Exact aceeași practică se poate aplica și în cazul culorilor calde. Combină roz și roșu, portocaliu și galben sau culori pastelate între ele (alb și albastru, alb și verde dulce sau alb și galmen cu accente negre). Fiecare alegere în parte trebuie făută în acord cu trei elemente: luminozitatea camerei, mărimea acesteia și culoarea podelelor. Culorile neutre sunt folosite pentru a sublinia funcțiunea spațiului: zonă de relaxare, leneveală, visare. Dar pentru că elementele de decor să capete contur, combină culorile calde cu tonuri închise.

Culorile ideale pentru living

Combinațiile de albastru și galben creează întotdeauna decoruri plăcute ochiului. Luminozitatea galbenului e amplificată prin alăturarea unor accente albastre, iar suprapunerea pe un fundal alb creează contururi ce dau camerei adâncime. Acestea sunt culori ideale pentru living, daca adaugi, de exemplu, accente roșii care sunt suficiențe pentru a transformă o cameră rece într-un decor romantic.

Citeste si: Frumoasa camera mica. Idei si sfaturi

Există teoria, excelent dovedită de practică care spune că nici o cameră nu este pe deplin conturată dacă nu are accente de culoare rosie, dar regula este lege în camerele unde predomină albul și negrul, griurile și chiar tonurile de maro.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply