Frumoasa camera mica. Idei si sfaturi

0

Aceasta este cea mai frumoasa camera mica. Sau mai corect spus acesta este una din cele mai frumoase camere mici. Si este o sursa de inspiratie pentru ca o camera mica este una din cele mai mari provocari cand vine vorba despre amenajarile interioare.

Frumoasa camera mica

Frumoasa camera mica este camera de zi a unui cuplu care locuieste intr-un apartament cu doua camere. Au amenajat camera de zi in camera cea mica din casa, iar dormitorul l-au amplasat in camera mare din casa. Schimbarea a fost una determinata de faptul ca in dormitor au realizat cu placi de rigis, cu usi culisante, un dulap in perete suficient de spatios pentru a cuprinde toate hainele celor doi. In felul acesta tot apartamentul s-a eliberat si este remarcabil ca nicaieri in casa nu vei vedea nici un spatiu suplimenta de depozitare organizat in numele “lipsei de spatiu”.

Un alt motiv pentru care camera de zi a fost amenajata in camera mica a fost acela ca era fata in fata cu usa de la bucatarie si cum bucataria este foarte mica, locul de luat masa a fost amplasat in aceasta frumoasa camera mica.

Frumoasa camera micaIata detaliile care au facut din aceasta incapere o frumoasa camera mica, perfect organizata, practica si incredibil  de eficienta.

Culorile camerei au fost alese din paleta celor neutre. Gri si bej, combinatie indulcita de albul curat si stralucitor al catorva detalii de decor. Peretii au fost zugraviti in alb cu o vaga tenta de gri. Pentru ca cei doi proprietari au decis ca nu vor decora cu nimic peretii, au adaugat in vopsea mica stralucitoare care a inflorit peretii cu scantei de diamant. O idee buna, dar care obliga la eliminarea oricaror alte decoratiuni pe perete, tocmai pentru ca vorbim despre o camera mica.

Citeste si: Idei de amenajare pentru un dormitor mic

Frumoasa camera micaUn alt detaliu in frumoasa camera mica este faptul ca tavanul si peretii sunt colorati in exact aceeasi nuanta, nuanta care a fost aleasa si pentru perdeaua care acopera ferestrele si tot peretele exterior.

Galeria este fixata direct in tavan, iar perdeaua, fina si fara nici un fel de detalii ornamentale, curge pana in podea. Exista si o  draperie subtire, dar deasa, gri perlat care da stabilitate si focalizeaza atentia pe colturile camerei. Frumoasa camera mica este din fericire o incapere luminoasa, fapt care vine in avantajul decorului ales.

Frumoasa camera micaPodelele au fost imbracate in parchet natur, in doua-trei nuante. In felul acesta se da adancime camerei si caldura, caldura care vine in compensate cu aerul glacial si sobru al peretilor.

Covorul lasa cea mai mare parte din podele libere si a fost ales tocmai pentru aerul lui nostim si prietenos.

Citeste si: Cum rezolvi problema tavanelor prea inalte

Covorul confortabil si placut la atingere este unul din elementele care fac incaperea prietenoasa si sociabila in ciuda aerului auster, la prima vedere, si in ciuda faptului ca incaperea este foarte mica.

Intr-o camera mica una din regulile de baza este aceea de a elimina toate obiectele inutile. In frumoasa camera mica nu se gaseste nimic in plus, totul fiind redus la strictul necesar. Iar pentru piesele de mobilier strictul necesar a insemant o canapea mare un fotoliu impunator, masa futurista si masa cu doua scaune care este in functie de nevoi, loc pentru stat la masa sau biroul de acasa.

In frumoasa camera mica, pe langa toate acestea mai exista o singura alta piesa de mobilier: comoda mica si perfect geometrica pentru televizor si cateva obiecte de decor.

Citeste si: Solutii practice si simple de depozitare in baie

S-a acordat in aceasta frumoasa camera mica, maxima atentie celor doua corpuri de iluminat. Aprinse, imbraca toata camera intr-o lumina dulce de miere care schimba volumele, largeste spatiile si indulceste aerul, contururile si culorile si face locul incantator, cald, simplu, confortabil si elegant.

In loc de final un truc. In camerele mici aseaza in diagonala cu usa un element care sa atraga privirea. In aceasta frumoasa camera mica este o planta inflorita si vaza neagra care focalizeaza atentia. Trucul este ca oricine intra in camera sa aiba privirea atrasa de acel lucru, dand senzatia unei perspective mari si a unei camere spatioase. Iar prima impresie este cea care conteaza, mai ales cand vine vorba despre o frumoasa camera mica.

Sursa foto: ©jacek_kadaj-Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply