Alegerea culorilor, primul pas in amenajarea interioara

0

Alegerea culorilor pentru casă, dar și pentru fiecare cameră în parte este primul pas în amenajările interioare. Există câteva trucuri și reguli care trebuie respectate pentru a face din interiorul casei tale uneul cald, calm, plăcut și, nu în ultimul rând, elegant.

alegerea culorilor

Parchetul trebuie să aibă același tonc cu al tocurilor ușiilor și al ușilor de interior, dar și cu cel al ferestrelor. O cameră luminoasă și mare poate avea un parchet închis la culoare, dar o cameră întunecoasă are nevoie de pereți albi și podele deschise la culoare.

Foarte populară în amenajările interioare este culoarea maro şi nuanţele ei, fiind folosită atât în amenajarea livingurilor şi bucătăriilor, cât şi în amenajarea dormitoarelor si a băilor. Întrebarea care s epune este care sunt culorile care s epotrivesc cel mai bine cu maroul și care sunt nuanțele de accent care scot maroul din amorțeală. Soluții bune sunt griul, de la cel deschis şi până la cel mai închis, dar şi alăturat unor culori mai deschise şi mai luminoase, aşa cum sunt vernilul, lila şi roz pal. Albastrul este o altă culoare care face casă bună cu maroul. Rosul și verdele tare sunt alte două nuanțe care se potrivesc perfect și trezesc la viață maroul.

Amenajarea interiorului în nuanţe de verde este mereu o bună soluție dată fiind complexitatea de nuanțe pe care le are această culoare de bază. Deşi poate părea pretenţios şi dificil de asortat, verdele poate fi introdus cu uşurinţă în decor, asociat cu diverse alte nuanţe frumoase. Într-un decor în care predomină nuanţele de maro şi mici accente portocalii, poţi adaugă câteva pete de verde deschis cu tentă gălbuie. Un verde olive va da foarte bine în asociere cu un decor axat pe nuanţe pastelate de bej şi lila, iar un verde lămâie va încununa cu succes un decor vesel şi tineresc compus din culori la fel de intense de galben, roz şi chiar turcoaz.

alegera culorilor

Dintr-un motiv pe care nu-l identific foarte puține interioare sunt dominate de culorile mov şi violet, deși aceste nuanțe sunt foarte generoase prin puterea lor cromatică. Cele două culor se combină perfect cu albm gri, roz, galben, turcoaz, bleu deschis sau verde crud.

Albul, negrul și rosul sunt culori pe care nici o amenajare interioară nu le poate ocoli, acestea fiind culori de bază, puternice care pun în evidență paleta cromatică din cameră și din casă.

În loc de final, un sfat. Nu-ți fie frică de culoare! Nu-ți fie frică de combinațiile de culori. Sunt foarte puține situațiile în care două nunațe nu merg sub nici o formă împreună. Nu te teme de nunațele tari, intense, nu fugi de negru, de roșu și de gri. Pot face minuni într-o cameră.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply