Cinci trucuri fantastice pentru pernele decor

0

Despre pernele decor se poate scrie un tratat extrem de util în amenajările interioare și tot nu o să poate fi cuprins în el tot ceea ce se poate spune despre acestea. Am sintetizat problema și am făcut o listă cu cele cinci trucuri fantastice pentru pernele decor, care aplicate, după cum este cazul, pot da un suflu nou camerelor tale, casei tale și îți pot schimba percepția asupra întregului decor.

perne decor

Acesta este și marele secret al pernelor decor: alese și folosite corect, dar cu multă imaginație pot schimba complet o încăpere.

TRUCUL 1. Culoarea. Este detaliul esențial pentru pernele decor și secretul absolut! Cel mai simplu este ca pernele decor să fie în acord cu nunața pereților. Este cel mai simplu. Se poate merge și pe soluții extreme și șocante pentru a oferi dinamism și personalitate camerei. Astfel culorile tari, așa cum ar fi violetul și albastrul dau un aer liniștit camerei, galbenul și roșu dau camerei căldură și vibrație. Pernele de decor cu modele încarcă și decorează spațiul, iar cele într-o singură culoare oferă volum și spațialitate. Poți asoorta pernele cu draperiile, cu modelul din covor sau le poți lasa fără nici o ancorp în culorile din cameră, dar atunci trebuie să folosești doar materiale într-o singura culoare, intensă și tare.

pernele decor

TRUCUL 2. Materialul. Există o varietate de țesături din care se pot face pernele decor. Există perne din piele – pe val în această perioadă, dar binevenite oricând pentru că dacă sunt din piele fină, tesute, sau cu modele, sunt adevărate opere de artă.

pernele decorPernele din piele sunt elemente care atrag privirea dar care nu au un efect major asupra ambientului din jur, iar acesta este principalul rol pe care trebuie să-l aibă pernele decor. Materialul din care sunt făcute pernele poate să fie mătase, satin, denim și așa mai departe.

Pernele decor din mătase sunt piese care aduc lumină și care sunt potrivite pentru decorul clasic, romantic, dar și pentru amenajările minimaliste. Poți face din perne un element romantic dacă adaugi dantelă, mărgele sau strasuri. Pernele decor din denim sunt ideale pentru camerele tinerești, moderne, pentru cele amenajate în stil personal, dar și pentru camerele copiilor. Denimul dă o senzație de tinerețe și confort pentru zona de locuit.

pernele decorPernele de catfiea și piele sunt opulente și sunt potrivite pentru camerele de zi luxuase dar și pentru dormitor.

Materialele se pot combina, inclusiv în aceeași față de pernă, dar trebuie ca țesăturile să fie compatibile și să se potrivească. Compatibilitatea între țesături este cel puțin la fel de importantă ca și armonia cromatică.

TRUCUL 3. Locul. Unde așezi pernele decor? Da, pe canapea. Acesta este principalul lor loc, dar nu singurul. Ai mare grijă să nu sufoci canapeaua doar cu perne. Numărul lor trebuie să fie echilibrat astfel încât să nu fie sesizabile atunci când folosește canapeaua. Pernele decor pot fi asezate și pe jos, și pe un scaun, si pe un fotoliu. O pernă decor bine aleasă în ceea ce privește culoarea, forma și materialul din care este făcută fața acesteia poate schimba complet un fotoliu și îi poate oferi, la propriu o nouă viață.

pernele decorTRUCUL  4. Variație. Perenele decor au marea calitatea de putea fi variate într-un număr mare de ori. Niciodată nu vei avea suficiente perne de decor în casă, după cum numărul fețelor pentru acestea nu o să fie niciodată prea mare. Folosește fete de perne cu fermoar, nasturi sau arici astfel încât, atunci când se poate să le schimbi. Fețele de pernă se pot schimba în funcție de anotimp, de starea ta de spirit sau pur și simplu te pot ajuta să înnoiești decorul din cameră fără nici un efort. Ai nevoie doar de imaginație și de multe fețe de pernă!

TRUCUL  5. Forma. Acesta este una dintre cele mai importante trucuri legate de pernele decor. De cele mai multe ori forma acestora este pătrată sau, mai rar, dreptunghiulară, dar perenele decor pot să fie rotunde, cilindrice, ovale, ca un colac și așa mai departe. Forma pernelor decor trebuie utilizată cu grijă, păstrând echilibrul. pernele cu forme ciudate ocupă vizual mult spațiu, dar sunt elemente care atrag atenția. Pernele voluminoase pot să fie soluții pentru a sta pe ele, sau pot completa decorul unei camere mari. Când grupezi mai multe perne decor acestea trebuie să aibă aceiași formă, iar elementele disincte trebuie să rămână solitare.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply