Trei reguli obligatorii pentru pernele decor si cateva sfaturi

0

Pernele decor sunt un detaliu important, motiv pentru care există reguli pentru pernele decor care fac ca acestea să îmbogățească casa, dacă sunt corect folosite. Pentru corectitudine și eficiență decoreativă maximă aducem aceste trei reguli obligatorii pentru pernele decor.

pernele decor

Despre pernele de decor se poate spune că aduc confort, scot în evidență o piesă de mobilă, și asigură un aspect plăcut și primitor. Pe de altă parte pernele decor sunt pe cât de ieftine pe atât de versatile și pot schimba simplu și comod decorul dintr-o cameră.

Pernele decor (3)Prima regula pentru penele decor.

Folosește mereu fețe de pernă cu fermoar ascuns. În felul acesta poți împrospăta rapid decorul dintr-o cameră, le poți spăla și întreține ușor. Umplutura pentru pernele decor poate varia de la fulgi de gâscă la lână sau materiale sintetice, dar poți lua în calcul si bilele de polistiren, boabele de porumb sau fânul și plantele uscate aromate.

Citeste si: Stilul personal, amenajari pe gustul tau

A doua regulă pentru pernele decor.

Pernele decor (1)Materialul din care sunt confecționate fețele de pernă pentru pernele decor poate fi realizat din orice material, de la mătase într-o singură culoare, până la mătase pictată, de la catifea până la împletituri. Ideea este că materialul trebuie să fie din aceiași categorie cu perdelele și draperiile sau cu textura canapelei sau a scaunului pe care aceste perne decor stau. În plus, catifeaua merge cu mătasea, pielea merge foarte bine cu tesăturile din in si bumbac, tesaturile din in și bumbac se potrivesc cu împletiturile și cu materialele naturale simple. Combinațiile neinspirate de materiale pot strica complet efectul plăcut pe care îl au pernele decor.

Citeste si: Culorile casei tale iti dezvaluie personalitatea

Un sfat în plus: materialele se pot combina, inclusiv în aceeași față de pernă, dar trebuie ca țesăturile să fie compatibile și să se potrivească. Compatibilitatea între țesături este cel puțin la fel de importantă ca și armonia cromatică.

A treia regulă pentru pernele decor.

Culoarea pe care o alegi pentru pernele decor trebuie să fie în raport cu paleta de culori din restul ȋncăperii. Acest lucru este important din cauza faptului că o paletă de culori în ton cu restul detalilor de decor elimină riscul de a ȋncărca prea tare, cromatic, ȋncăperea. Pe de altă parte pernele decor pot să fie cel mai bun accent de culoare în camerele monocrome, în cele decorate în culori terne sau pot să domolească un decor prea viu din punct de vedere cromatic.

Esențial este însă ca pernele decor să nu aibă culoarea dominantă din ȋncăpere, ci una de contrast. Dacă ai o cameră amenajată cu alb, pernele pot fi roșii, negre, galbene sau albastre. Într-o cameră ȋn culori ȋnchise, pernele trebuie să fie albe, în tonuri metalice, din materiale lucioase pentru a aduce un plus de lumină.

Citeste si: Perne artistice si reciclarea esarfelor vechi

Pernele decor (2)Trei sfaturi în plus pentru pernele decor.

♦ Combinațiile de materiale și culori pentru pernele decor îmbogățesc camera, aduc stil și dau un aer opulent sau romantic în funcție de materialele folosite.

♦ Cand combini perne decor criteriul de bază este textura materialului, în timp ce culorile trebuie să fie diferite (reciproca nu se aplică pentru pernele decor).

Citeste si: Trei idei pentru a refolosi o rama veche

♦ Folosirea a mai multor perne identice produce monotonie, iar cele variate ca formă și culoare vitalizează spațiul. Fiecare artificiu trebuie adaptat la stilul camerei.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net /pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply