Stilul personal. Amenajari pe gustul tau

0

Stilul personal inseamna, din punct de vedere al decoratiunilor interioare, amenajarea spatiului de locuit tinand cont doar de nevoile tale si ale familiei, de gustul propriu si de posibilitatile pe care le ofera locuinta.

Stilul personal este modul in care majoritatea isi amenajeaza lcasa si se poate spune ca este un amestec de stiluri, de tendinte care se adapteaza cel mai bine vietii de zi cu zi. Stilul personal reflecta personalitatea celor care locuiesc in casa, iar accesoriile, mobilierul, materialele, culorile si decoratiunile pe care le folosesti reflecta gusturile personale.

Partea buna in stilul personal este ca poti amenaja cu ceea ce iti poti permite, in felul in care iti place iar casa ta o sa fie oglinda personalitatii tale.

Citeste si: Amenajari interioare in stil vechi

stilul personal (1)A organiza si amenaja o casa in stilul personal nu inseamna ca nu vei tine cont de canoane si regului. Acestea sunt cu atat mai necesare in aceste conditii, dar diversitatea posibilitatilor de abordare iti ofera solutii nelimitate.

Stilul personal inseamna ca trebuie sa respecti regulile generale ale decoratiunilor interioare, pentru ca acestea sunt secretul unui decor general placut, dar mai ales confortabil. In plus stilul personal nu inseamna ca nu te poti inspira, ca nu poti imprumuta detalii din stiluri clar definite. Combinatiile filtrate prin propria ta personalitate este cea mai buna solutie atunci cand renunti la orice poteci batute, cand vine vorba despre decoratiuni si iei aceasta chestiune in propriile tale maini.

Citeste si: Stilul minimalist. Principii si caracteristici

Pentru ca stilul personal sa fie unul plin de personalitate, sa te defineasca pe tine si sa fie unul care sa satisfaca nevoile familiei tale este nevoie sa respecti cateva reguli.

♦ Fa-ti un plan si tine cont de nevoile pe care le ai raportat la buget.
♦ Stabileste un scop pentru fiecare camera in parte. Nu uita ca o camera poate avea mai multe functii, asa ca fiecare detaliu poate satiface mai multe nevoi.
♦ Rasfoieste reviste si inspira-te. Reevalueaza piesele de mobilier pe care le ai si stabileste pentru fiecare in parte care este cea mai buna utilitate. Nu arunca piese de mobilier, doar pentru ca sunt vechi sau pentru ca nu-ti plac. Posibilitatile de transforme, de adaptare sunt numeroase si rezultatele pot sa fie uluitoare. Stilul personal este pus in valoare tocmai de eventualele noi destinatii pe care le pot primi obiecte de mobilier vechi.
♦ Copiaza si imprumuta ideile care iti plac, dar filtreaza-le prin prisma nevoilor, gustului si posibilitatilor tale.
♦ Porneste in amenajare de la piesele de mobilier fara de care nu se poate. Asta inseamna ca in dormitor ai neaparata nevoie de un pat, in camera de zi de canapea si eventual de biblioteca, iar in camera copilului de biroul scolarului. Evalueaza apoi cum pot fi reorganizate acestea. De exemplu biblioteca se poate muta in hol, iar canapeaua extensibila poate reprezenta si un pat in camera de zi.

Citeste si: Stilul industrial. O abordare practica

stilul personal (3) - Copy♦ Stilul personal este defint in primul rand prin confort si echilibru.

♦ Ambianta generala, indiferent de stil vine din detalii si din armonia cromatica, din accentele de decor si din felul in care lumina imbraca o camera, iar de toate aceste detalii trebuie sa tii cont atunci cand iti amenajezi interiorul fara sa tii cont de principiile unui stil anume.

♦ Este esential sa alegi cu maxima atentie culorile peretilor, covoarele, perdelele si corpurile de iluminat. Cu exceptia culorii peretilor, celelalte amanunte trebuie lasate pentru final.

♦ Da-i fiecarei camere individualitate proprie prin culoare, si piese de mobilier care sa o personalizeze.

Citeste si: Casa nordica si stilul scandinav

♦ Nu-ti fie teama sa combini, sa faci artificii de decor care incalca toate canoanele in decoratiuni si nu-ti fie teama sa exagerezi. Pentru ca este vorba despre un stil personal, ceea ce conteaza este ca felul in care arata camerele din casa ta sa fie pe placul tau.

Sursa foto: hepta.ro /revista Casa si gradina

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply