Ce trebuie sa stii inainte de a zugravi cu alb

0

Sunt câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le știi înainte de a zugrăvi cu alb. Există tonuri de alb rece, există tonuri de alb calde, fiind îndulcite cu nuanțe de albastru și gri – iar acestea par curate și clare, în timp ce albul ”colorat” cu nuanțe de roșu și galben apare ca fiind moale și relaxat.

a zugrăvi cu alb

Citeste si: Eleganța simplității în alb și negru

Înainte de a zugrăvi cu alb trebuie să știi foarte bine care este preferința ta, care sunt nuanțele care te reprezintă și care sunt cele care se vor armoniza cel mai bine în casă, în funcție de spațiul pe care vrei să-l realizezi.

Dacă ai lumină naturală din belșug pe tot parcursul anului, poți alege nuanțe de alb cooler, dar dacă ai o cameră întunecată unde lumina naturală este slabă și puțină alege o nuanță caldă și prietenoasă care să lumineze camera.

Citeste si: Ce inseamna simplitatea pentru decoratiunile interioare

Pereții albi sunt neiertătoare și scot în evidență toate imperfecțiunile. Înainte de a zugrăvi cu alb pereții trebuie perfect reparați și finisați. Folosește un grud final care să uniformizeze peretele și care să scoată în evidență culoarea reală pe care ai ales-o mai ales dacă este vorba despre vreo nuanță fină și apoasă de alb.

a zugrăvi cu alb

Citeste si: Dormitor in nuante de violet, ocru si auriu

O cameră pe care o vei zugrăvi cu alb trebuie corect luminată, pentru că vopseaua albă poate apărea diferită pe parcursul zilei, în funcție de lumină. Asigura-te că încerci pe un eșantion orice culoare ai ales pentru a vedea cum arată în lumina de dimineață, la amiaza, în lumina târzie. Pentru a lumina spațiile care nu beneficiază de lumină naturală alege o nuanță rece de alb, care va reflecta lumina ambientală din lămpi.

Un alt lucru pe care trebuie să-l știi înainte de a zugrăvii cu alb este că trebuie să te gîndești înainte la ceea ce vei agăța pe pereți, dar și la culoarea podelelor sau a pieselor de mobilier din cameră. Contrastul este necesar, dar nu trebuie exagerat și nici tolerate excesele, după cum tonurile pieselor de mobilier și a podelelor trebuie să fie în acord.

a zugrăvi cu alb

Citește: Stilul boem, o abordare practica

Într-un decor cu pereți albi, culorile de accent sunt esențiale. Culoarile dominante neutre – albul este o culoare neutră – sunt plictisitoare astfel că tonurile de accent trebuie să fie din zona opusă, să varieze și să poată fi schimbate ușor pentru a da un aer nou, din când în când, spațiului. Alege materiale diferite pentru obiectele care vor reprezenta culorile de accent din cameră, pentru cîă în felul acesta o să existe variație, fără să aglomerezi coloristic spațiul.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply