Stilul boem, o abordare practica

0

stilul boemStilul boem pare sa fie prima alegere pentru artisti, dar se dovedeste o solutie foarte practica si pentru cei care vor un decor interior dincolo de tipare si canoanele rigorilor moderne. Stilul boem este un mod de decorare atemporar care se preteaza celor ce iubesc dezordinea romantica pe care aceasta abordare interioara o presupune.

Citeste si: Stilul frantuzesc

Stilul boem nu este lipist de eleganta, dar prima sa caracteristica este confortul si armonia vizuala. Un decor amenajat in stil boem se potriveste bine pentru domitoare, dar se poate adapta si pentru camerele de zi si este o excelenta solutie pentru amenajarea caselor de vacanta si a celor locuite de persoane fara rigori si fara restrictii in ceea ce priveste stilul de viata.

Stilul boem are cateva caracteristici care il individualizeaza.

Stilul boem inseamna un decor relaxat atat in ceea ce priveste culorile, cat si din punctul de vedere al formelor. Este un stil vesel si colorat ce se inspira in mare parte din natura si cunoscand influenta mai multor culturi.

Citeste si: Stilul minimalist. Principii si caracteristici

stilul boem (2)O alta caracteristica importanta a stilului boem este imbinarea plina de toleranta a mai multor stiluri. Stilul boem permite alaturarea unor detalii specifice vintage, romantice, clsice sau traditionale.

Rezultatul trebuie sa fie cat mai natural cu putinta si trebuie evitat un amestec haotic.

Culorile joaca un rol important pentru fiecare tip de design interior, dar toleranta rigorilor in ceea ce priveste paleta cromatica este maxima pentru stilul boem. Accentul este pus pe culorile vesele, vibrante (roz, mov, galben, verde), dar si pe pastelurile combinate cu albul pur. De cele mai multe ori, accentele de culoare au rolul de a scoate in evidenta anumite aspecte.

Din punct de vedere cromatic, stilul boem poate fi caracterizat printr-o explozie de culori, libertatea fiind deplina.

stilul boem (1)Stilul boem este cel ce se potriveste cel mai bine cu peretii colorati, cu tapetul cu modele si desene si care tolereaza perfect imprimeurile, chiar si in combinatii aparent nepotrivite. Imprimeurile florale sunt prima alegere, dar poti opta si pentru impriemuri cu buline, dungi sau cu diverse motive traditionale. Imprimeurile vor caracteriza tapiseria, pernele decorative si alte accesorii.

Citeste si: Stilul personal. Amenajari pe gustul tau

Stilul boem este bogat din punctul de vedere al decorului. Fotografiile si tablourile inramate reprezinta accesoriile cele mai de pret ale peretilor, pernutele decorative nu lipsesc nici de pe canapele, pat, fotolii si nici de pe jos. Obiectele de iluminat sunt bogate si ies in evidenta, iar decoratiunile vintage pun accentul si dau farmec si personalitate in amenajarile interioare definite de stilul boem.

La prima impresie stilul boem pare dincolo de toate regulile si de toate restrictiile in amenajari interioare. In fapt are la baza reguli stricte care, respectate, te feresc de riscul de a tranforma stilul boem in haos.

Citeste si: Stilul industrial. O abordare practica

O casa sau o camera decorata dupa regulile impuse de stilul boem este un spatiu dinamic si foarte personal, placut, vesel si primitor. La capitolul dezavantaje pe care le aduce stilul boem ar putea fi notat riscul de a cadea usor in excese si extreme si de a avea un spatiu aparent aglomerat si dezordonat.

Sursa foto: hepta.ro/ Revista casa si gradina

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply