Stilul frantuzesc. Eleganta si romantism

0

Daca vrei o casa eleganta si romantica incearca stilul frantuzesc. Caracteristicile lui sunt  eleganta, rafinament si simplitate, caldura si stil.

Amprenta stilului frantuzesc. Eleganta si romantism (3)

Care sunt caracteristicile in stilul frantuzesc?

Una din primele caracteristici pentru stilul frantusesc este data de arta de a imbina noul cu vechiul si utilul cu placutul. Armonia si echilibrul in stilul frantuzesc sunt date, inainte de toate, prin culoare. Stilul frantuzesc rezulta din accentul pus pe culori naturale, albul fiind imbinat cu crem, bej, maro, nuante de albastru si verde, rosu, auriu si chiar si negru. Culorea este cea care te ajuta sa dai armonie spatiului atunci cand folosesti elemente care apartin unor stiluri diferite si sa atingi detaliile stilului frantuzesc.

O camera sau o casa amenajata … frantuzeste inseamna perdele si draperii vaporoase care permit luminii sa patrunda in incapere. Materiale textile cele mai des utilizate sunt panza, matasea, brocartul si catifeaua.

Citeste si: Accesoriile textile din casa. Sursa de frumusete si confort

Podeaua specifica in stilul frantuzesc este din lemn masiv de culoare inchisa si uneori este accesorizata cu un covor cu motive etnice. Daca nu sunt podele de lemn, lasa parchetul vizibil sau acopera-l doar cu covoare si carpete mici.Amprenta stilului frantuzesc. Eleganta si romantism (2)

In plus, un alt detaliu care da finetea in stilul frantuzesc este imbinarea sticlei cu lemn, sau a fierului forjat cu lemn. In camera de zi, elementul de mobilier central este masuta de cafea, in timp ce in dormitor trebuie sa existe neaparat o masuta de toaleta.

Citeste si: O casa boema cu stil

Intr-o camera sau intr-o casa amenajata in stilul frantuzesc, decoratiunile sunt cele care joaca un rol esential. Parisul este un centru al modei, al artei si al frumosului asa ca printre cele mai folosite accesorii ale decorului parizian se numara posterele care reflecta viata de noapte a marelui oras, peisaje romantice, imagini ale principalelor atractii, precum si imprimeuri florale sau traditionale.

Amprenta stilului frantuzesc. Eleganta si romantismNu ocoli tablourile (afla aici trucurile pentru pereti), ceasurile vintage, oglinzile mari, statuetele si sfesnicele, care toate sunt obiecte decorative care dau esenta acestui stil.

Candelabrele si lampile vintage sunt cele mai potrivite pentru acest decor si isi dau masura in stilul frantuzesc. Foloseste-le inclusiv in hol, baie si, mai ales, in bucatarie.

Citeste si: Casa suedeza, model de organizare si stil

Romantismul este la el acasa in definirea unei case decorata in stilul frantuzesc, desi o casa amenajata astfel nu este nici pe departe o casa in stil feminin.

Sursa: homedit.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply