Holul casei, un fel de carte de vizita

0

Holul casei este cel care da imaginea casei tale. Din pacate de cele mai multe ori holul casei este o incapere mica, cu multe usi si foarte intunecata. Cum amenajezi, in aceste conditii, holul casei? Iata cateva idei care infrumuseteaza aceasta incapere.

holul casei

Pardoseala. Holul casei, mai mult decat oricare alta incapere, are nevoie de o pardoseala aleasa cu grija. Trebuie sa fie rezistenta, usor de curatat, usor de intretinut. Solutii ideale: mozaicul, combinatii de dusumea cu insertii de piatra. Aceasta combinatie este foarte buna intr-un hol ingust.

Sfatul nostru este sa nu folosesti  si covoare in hol.

Citeste si: Cum acoperi un perete gol

holul casei

Culoarea peretilor. Cu ajutorul culorilor si a combinatiilor cromatice sau a catorva tablouri putem infrumuseta peretii holului. Un perete imbracat cu poze de familie sau cu diverse imagini, inramate frumos, va atrage privirile oricui paseste pragul casei.

O varianta de decorare foarte eleganta si cu impact deosebit este zugravirea jumatatii inferioare a peretelui in alb (sau alta culoare), in timp ce jumatatea superioara este vopsita intr-o culoare contrastanta sau imbracata in tapet decorativ. Sau invers!

Sfatul nostru: alege pentru pereti culori cat mai deschise, calde si luminoase.

Mobilier sumar. Alege un cuier simplu si elegant care sa poata “gazdui” doar strictul necesar de haine, obligandu-te sa debarasezi permanent holul. Cu rol de mobilier decorativ puteti monta pe un perete o masuta inalta si ingusta care sa serveasca drept suport pentru cheile si alte obiecte marunte.

Sfatul nostru: Foloseste o politia, eventual compartimentata pentru fiecare membru al familiei.

Citeste si: Cum alegi culoarea peretilor. Ghid practic

holul caseiOglinzile sunt obligatorii in hol. Holul casei beneficiaza de efectele oglinzilor. Acestea maresc vizual spatiul si lumineaza.

In holul casei isi gasesc loc una, doua sau chiar mai multe oglinzi.

Sfatul nostru: alege o oglinda intr-o rama frumoasa, care sa se asorteze cu stilul de amenajare al casei.

Citeste si: Un ceas de perete, altfel

Lumina. Un hol intunecos, fara ferestre exterioare, poate beneficia de lumina naturala daca se va inlocui unul dintre pereti (cel care da in living sau in bucatarie, de pilda) cu un perete din caramida de sticla. Astfel, holul va fi mai luminos si va parea mult mai mare.

Sfatul nostru: monteaza geamuri la usile care fac legatura cu holul.

Sursa: facilisimo

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply