Dormitor in nuante de violet, ocru si auriu

0

Ne-am gandit la un domitor in nuante de violet, ocru si auriu.

violet

Dormitorul este unul dintre spatiile cu maxima importanta intr-o casa. Camera trebuie sa fie cât mai apropiata de ideea noastra de loc de relaxare si sa ne permita sa dormim bustean pe timpul noptii sau sa motaim in timpul dupa-amiezei. Astfel ca, dormitorul, ca orice spatiu de odihna de altfel, trebuie sa corespunda nevoilor noastre de relaxare.

Nuantele alese: violet, ocru si auriu se completeaza si se pun in valoare una pe alta. In plus ocru si autriul sunt in aceeasi paleta de culoare, astfel ca auriul  a fost “parta de culoare” nobila de data aceasta.

Deci, mare atentie la mobilierul si accesoriile alese!

Multi spun ca un domitor inundat de lumina e un spatiu cat se poate de potrivit pentru odihna zilnica. Altii spun ca o lumina difuza ar fi aceea ce ne-ar permite sa ne odihnim cat mai bine pe timpul zilei, dar adevarul este, de fapt, ca fiecarui om ii corespunde un anumit spatiu. O solutie cat se poate de viabila pentru a controla gradul de raspandire a luminii in camera este apelarea la un duo perdea-draperie, care, prin folosire alternanta, controleaza usor cantitatea de lumina prezenta in camera. Deaperiile aurii isi fac pe deplin datoria, regland dupa pofta inimii intensitatea luminii naturale care intra in domitor.

Citeste si: Verde, culoare de interior

Designerul a pornit in amenajarea acestui spatiu de la patul dublu de dimensiuni mari si dulapul incapator si bine organizat, care sa deserveasca intr-un mod cat mai eficient nevoilor de depozitare ale proprietarilor. Avand in vedere ca ne referim la un spatiu relativ mic, alegerea usilor cu oglinzi s-a dovedit a fi o solutie cat se poate de viabila. S-a creat astfel, efectul unui spatiu mai larg si mai ofertant.

Citeste si: Portocaliu si maro, scheme de culori si idei

Cromatica aleasa este una cat se poate de neutra si terna, ca reper de pornire fiind patul si noptierele de culoare inchisa. Pentru tapetarea peretelui s-a recurs la un ton intens de violet irizat, ramanand ca restul accesoriilor sa fie alese apoi in ton cu acesta. Pentru o oarecare doza de contrast, draperiile si covoarele completeaza spatiul, fiind alese in tonuri de bej, ocru si auriu pentru accente. Culoarea violet a ramas cea dominanta.

Citeste si: Culoarea fericirii si casa albastra

Corpurile de iluminat completeaza de asemenea atmosfera dominata de violet si lila, iar ca solutie de lampi s-a optat pentru doua corpuri suspendate deasupra noptierelor, de scafa prezenta pe plafon.

Oglinzile de dimensiuni mari sunt o reteta usor aplicabila in spatiile de dimensiuni reduse. E bine sa luam aceasta propunere in considerare atunci cand ne luptam cu un spatiu mai putin incapator, fie ca recurgem la aplicarea lor pe usile dulapului sau direct pe perete. Toata lumea stie ca prezenta oglinzilor creeaza iluzia unui spatiu mult mai larg, iar despre functionalitatea lor sa nici nu mai vorbim.

Productie: Melania  Tucureanu

Foto: Bogdan Popescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply