Ce inseamna simplitatea pentru decoratiunile interioare

0

Se spune că frumusețea este simplă. Ce înseamnă însă simplitatea pentru decorațiunile interioare și cum poate fi amenajat un decor simplu în casă?

simplitatea pentru decorațiunile interioare

Simplitatea pentru decorațiunile interioare este o provocare maximă pentru că a fi simplu este extrem de complicat. Simplitatea este monotonă, iar un decor în casă organizat în linii simple cu bună știință trebuie să fie confortabil și plăcut, pentru că în caz contrat imaginea o să fie aceea a unei camere goale sau a uneia care se află veșnic în curs de amenajare.

Citește: De ce merita sa apelezi la sfaturile unui designer profesionist

Simplitatea pentru decorațiunile interioare are reguli și deși pare o chetiune … simplă, este o treabă foarte complicată.

Una din reguli este aceea a funcționalității. Simplitatea pentru decorațiunile interioare nu exclude confortul așa că piesele de mobilier care definesc un spațiu rămân obligatorii chiar și pentru camerele foarte simple.

Diversitatea este cealaltă față de care este nevoie și care definește simplitatea pentru decorațiunile interioare. Cu alte cuvinte un decor foarte simplu pemite asocieri de piese de mobilier din diferite stiluri. Diversitatea este aceea care poate umple golul lăsat de un decor simplu.

Citește: Stilul boem, o abordare practica

Simplitatea pentru decorațiunile interioare nu inseamnă un decor  minimalist, acesta având alte regului. Un decor simplu și limitat la strictul necesar este extrem de practic pentru casele în care locuiești temporar, pentru casele de vacantă, dar și pentru casele permenente dacă preferi un decor aerisit și fără piese de mobilier inutile.

Citește și: Strictul necesar si doua camere de vis

Chiar dacă decorul este simplu, el nu trebuie să fie lipsit de eleganță și strălucire. Și una și alta din aceste componente vin din alegerea pieselor de mobilier și a detaliilor. Covorul, pedelele sunt necesare chiar și pentru un decor simplu și au darul de a face ambientul rotund și integrat.

Citește și: Patru stiluri mereu actuale

Există riscul ca din dorința de aborda simplitatea în decorațiunile interioare să cazi în păcatul monotoniei și al unui ansamblu care să pare neterminat. Aici intervin tablourile, detaliile de decor personale care fac camera caldă, primitoare și intimă în ciuda unui spațiu decorat cu strictul necesar.

Monotonia cromatică, o paletă de culori apropiată, eventual reducerea la minimum a accentelor de culoare crează un spațiu personal simplu. Simplitatea pentru decorațiuni interioare este completată de o bună iluminare și de calitatea bună și foarte bună a pieselor de mobilier folosite. Un astfel de stil de amenajare pemite combinarea între piese vechi (în foarte bună stare, eventual recondiționate) cu piese de mobilier ultra-moderne.

Citește și: Stilul boem

Una din calitățile unei amenajări simple (dar nu simpliste), este aceea ca se poate modifica, adapta și transforma în funcție de nevoile și stilul celor care folosesc un spațiu decorat astfel.

Stilul scandinav, stilul shabby chic sunt modalități de decorare unde simplitatea este elementul de bază.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply