Strictul necesar si doua camere de vis

0

Ce înseamă pentru tine strictul necesar? De ce ne îngropăm în mobilă casele și apartamentele? De ce depășim cu mult strictul necesar și nu mai avem loc în propriile noastre case, din cauza lucrurilor pe care le înghesuim în camere, în apartamente și în casă? De ce luptăm să câștigam spațiu și vrem case mari, când de cele mai multe ori, deși e casa plină de mobilă, folosim doar strictul necesar? Nu știu să răspund la aceste întrebări, dar celor care sunt în goană după spațiu în casă, celor care se plâng că nu au loc, iată o lecție frumoasă, practică și simplă despre ce înseamnă strictul necesar într-un apartament de două camere.

Strictul necesar

Citeste si: Armonia vizuala din casa

Apartamenul în care au fost făcute aceste fotografii este din categoria celor mari. Are doua camere spațioase, bucataria deschisă spre living și un dormitor generos. Este drept ca este localizat într-un bloc vechi și este parte dintr-un apartament cu patru camere care a fost împărțit în două, iar compartimentarea aceasta ulterioară a facut să se piarda holul de acces. Așa se explică de ce se intră direct în camera de zi. Chiar și așa tot un apartament mare este. Caracteristica lui este că cei doi tineri, care locuiesc aici, au decis să se limiteze la strictul necesar în materie de piese de mobilier, dar cu toate acestea și-au dorit un spațiu fluid, comod, confortabil, vesel și mai ales practic.

Strictul necesarPrincipiul de strictul necesar pentru o casă confortabilă este cu atat mai util celor care locuiesc cu chirie, celor care nu au resurse pentru o mobilă completă sau, pur și simplu, celor care vor spațiu în jurul lor.

Iată soluțiile lor și modul în care te poți limita la strictul necesar indiferent cât de generos este spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Citeste si: Echilibrul formelor pentru decoratiunile interioare

Primul pas pentru un decor limitat la strictul necesar este un spațiu fluid. Asta înseamna pereți uniformi, într-o singura culoare, podele unice în toată casa, eliminarea pragurilor și a delimitărilor dintre o cameră în alta, cu excepția ușilor, acolo unde este cazul.

Pasul doi pentru un decor minimal la strictul necesar este alegerea unor piese de mobilier cat mai functionale, fără de care nu se poate locui. Asta înseamnă o bucătărie foarte bine utilată și organizată, o masă, scaune, un pat confortabil, spații de depozitare pentru lucrurile care trebuie ascunse și satisfacerea nevoilor de confort: televizor, loc de depozitare pentru cărți, surse de iluminat.

Strictul necesarStrictul necesar înseamă eliminarea tuturor pieselor de mobilier și a accesoriilor inutile: canapea, fotolii, covoare, servante, noptiere…

În cazul acestui apartament bucataria este perfect utilată, camerea de zi conține doar o masă mare si scaune futuriste.

Locul este multifuncțional, masa fiind după nevoie loc de conversație, loc de luat masa, biroul de acasă sau loc de joaca. Candelabrul futurist și el, dar lampadarul modern din dormitor, completează și încarcă atmosfera, iar elementele de decor sunt cele care dau personalitate și un aer intim și complet locului.

Citeste si: 4 idei simple pentru casa

Dormitorul este cameră de zi, atunci cnd este deschis televizorul loc de socializare cand vin amicii în vizită și loc de dormit, când este timpul pentru somn. Asta pentru că spațiul rămâne deschis, iar limitarea la strictul necesar, și în dormitor face ca această cameră în sine să fie un loc multifuncționl tocmai pentru că este amenajat la nivelul a ceea ce înseamnă strictul necesar.

Citeste si: Secretele caselor frumoase

Ceea ce dă farmec acestui loc sunt suprafețele mari colorate în nuanțe intense: galbenul auriu din bucatarie, completat de draperii galbene in camera de zi și draperiile mate, lungi și foarte rosii din dormitor. Culorile acestora delimitează camerele și dau identitate fiecărui spațiu. Totul respectând principiul limitării la strictul necesar.

Sursa foto: ©alexandre_zveiger – Fotolia.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply