Armonia vizuala din casa

0

Armonia vizualăArmonia vizuală în casă se creează prin culori. De mare ajutor este psihologia culorilor, iar efectele sunt depline pentru că poţi ajunge la o stare de confort total în casă numai prin armonia vizuală.

Armonia vizuală este tehnica pe care o folosesc cei care se ocupă de decoraţiuni interioare, iar talentul lor este în cea mai mare măsură stiinţă.

Poți avea iluzia spaţiilor mari folosind culori deschise. Aceasta este prima lecţie care ţine de armonia vizuală. Albul are puterea de  oferi strălucire, galbenul viu energizează, iar alte culorii iuţi şi intense dau dinamism.

Există şi reversul. Aceste culori chiar dacă respectă regulile de armonie vizuală dau tensiune şi pot să devină supărătoare dacă nu sunt domolite prin ansamblul general din cameră şi din casă.

Citeste si: Culori inchise pentru casa. O solutie calda

Armonia vizuală înseamnă optimism. Optimismul se poate menține folosind culori calde. Portocaliul este indicat pentru camera copiilor şi pentru locul de întâlnire al familiei. Portocaliul este culoarea care îi face să se simtă bine pe asmatici, îmbunătățește funcțiile respiratorii şi energizează.

Movul nu este o culoare recomandată pentru armonia vizuală din casă decât dacă este asociată cu alte culori energice. Movul poate da senzația de disconfort, dar combinat se cuminţeşte şi devine foarte sociabil mai ales în domitoare, holuri şi spaţii cu multe cărti.

Citeste si: Albastrul in decorarea casei. Sfaturi practice

Natura este sugerată, cu toate efectele ei pozitive de maro, verde şi toate nuanţele de albatru. Totuși,  pentru unii maroul poate  stări de depresie. Combinat cu nuanţe calde atinge şi el armonia vizuală în casă şi devine o culoare agreabilă. Maroul se potriveşte foarte bine cu portocaliul, se combină frumos cu verdele tare şi devine foarte cald completat de rosu intens.

Armonia vizualăNegrul, care aparent este o culoare funebră este esenţial în armonia vizuală din casă. Fiecare cameră are accente negre, care dau greutate, stabilitate şi pun în evidenţă culorile. Este ca sarea, care trebuie pusă şi în prajituri!

Citeste si: 4 idei simple pentru casa

Armonia vizuală într-o casă înseamnă alegerea a două -trei culori neutre de bază şi a una-două culori de contrast. Limitându- astfel la aceste culori, amenajarea casei per ansamblu o să fie bine gândită şi unitară. Într-o casă este nevoie de unitate între camere, chiar dacă fiecare în parte o să aiba culoarea ei dominantă.

Accentuează culorile pale cu cele puternice şi alternează culorile. Nu folosi două culori neutre, pentru că rişti să cazi în monotonie şi strici armonia vizuală. La fel şi în cazul culorilor tari. Foloseste-le în mod chibzuit. Definește spațiul cu ajutorul mobilelor, covoarelor, perdelelor şi elementelor care personalizează camera.

Armonia vizuală în casă înseamna unitate în diversitate. Fiecare cameră trebuie să aibă personalitatea ei, fără ca aceasta să depăşească limitele armoniei vizuale din casă, în ansamblul ei.

Sursa foto: hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply