Albastrul in decorarea casei. Sfaturi practice

0

Albastrul in decorarea casei este una din cele mai folosite culori. Fie ca este utilizata ca accent de culoare, fie ca este culoarea dominanta, albastrul este o culoare prezenta in casele noastre. Daca te inspira aceasta culoare avem cateva sfaturi bune pentru a include albastrul in decorarea casei.

Albastrul in decorarea casei (3) - Copy

Albastrul este, conform codului culorilor, o culoare care induce calm, ce simbolizeaza unitate, armonie si incredere, este culoarea care inspira siguranta si ordine. Despre albastru se mai spune ca este culoarea care scade tensiunea arteriala si reduce senzatia de foame. Despre albastru se mai spune, in functie de tonul si intensitatea culorii, ca este reconfortant, relaxant si ca are capacitatea de a fi o culoare extrem de versatila.

Citeste si: Cum decorezi o camera alba?

Iata ce poate face albastrul in decorarea casei

albastru in decorarea casei main

Albastrul in decorarea casei adauga dinamism. De obicei, nuantele de albastru utilizate in decorarea incaperilor sunt calde, pale si subtile, dar asta nu inseamna ca nu poti depasi aceste limitie, dovedind indrazneala si utilizand accente tari de culoare. Albastrul dulce este util in camerele mici, in timp ce tonurile tari de albastru sunt recomandate pentru camerele mari si neaparat luminoase. Nu uita ca albastrul in decorarea casei vine cu nuante asociate de indigo, safir, albastru marin si albastru electric.

Citeste si: Culoarea anului, albastru pastelat

Camera de zi este cea care poate fi decorata in albastru. Albastrul in decorarea casei poate sa mearga pana acolo incat sa folosesti monotonia cromatica si sa utilizezi aceeasi culoare in nuante diferite pentru toata camera. Este inspirat, relaxant si mereu confortabil. Albastrul este o culoare rece asa ca o sa-ti induca senzatia de racoare vara, dar se poate incalzi repede cu cateva accente de culoare tari, astfel ca iarna nu o sa-ti fie frig intr-o camera albastra.

albastru in decorarea casei

Albastrul in decorarea casei da un aer regal si luxos unei incaperi. Evident accentele de styling trebuie alese cu grija. Daca folosesti tonuri de cupru sau auriu este perfect iar scopul regal a fost atins. Toate tonurile de albastru merg foarte bine cu nunate metalice lucioase fie ca este vorba despre detalii (abajururi sau elemente de decor), fie ca este forba despre materiale si tesaturi (matase).

Citeste si: Plante cu flori albastre

In dormitor albastrul poate face adevarate minuni, mai ales daca este combinat cu nuante complemantare: rosu, violet sau negru metalic. Locul devine calm, relaxat si foarte confortabil fara sa fie lipsit de patima si energia de care o camera de odihna are nevoie, din cand in cand.

Citeste si: Culoarea fericirii si casa albastra

Albastrul in decorarea casei este o solutie plina de alternative si combinatii, este usor de modificat si usor de adaptat in functie de nevoi.

Sursa foto: ©Alexey_Kuznetsov/Fotolia / ©virtua73/Fotolia / Bogdan Popescu, revista Casa si gradina

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply