Plante cu flori albastre

0

Nu stiu cina a ajuns la concluzia aceasta, dar plantele cu flori albastre infloresc mai ales primavara si toamna. Plante cu flori albastre vara, mai rar.

flori albastre

Cred ca este un secret, pe care il stiu doar plantele. Plantele cu flori albastre de primavara au nuante mai deschise, in timp ce florile albastre de toamna au tonuri mai tari. De ce? Pentru ca lumina soarelui de primavara e mai tare si mai intensa, decat lumina soarelui de toamna, mult mai dulce si mai calda.

plante albastreCiteste si: Plante cu flori rosii

Daca iti plac florile albastre, atunci iata cateva plante care fac flori in aceasta culoare.

Multe plante care cresc in tufe au flori albastre. Sunt potrivite pentru delimitarea aleilor unde poti pune lumanarele, coada soricelului, crini de o zi si Phlox, cu diferite nuante de albastru, care bat unele in violet, altele in roz. Hortensia este si ea una dintre ele, in varianta ei albastru deschis.

flori albastreCiteste si: Panselute. Bucuria din gradina de toamna

Pentru parcelele cu flori poti combina anemone si viorelele, branduse si miozotisul caucazian – floarea de nu-ma-uita. Vara poti pune clopotei si nemtisoriul sau stanjenei, iar toamna ochiul boului. Tine cont ca nemtisorul este foarte harnic si infloreste a doua oara, toamna.

O alta combinatie sunt Campanulele, Geranium si nemtisorul de camp. Daca vrei o gradina cu plante cu flori albastre, aceasta este una din cele mai frumoase combinatii.

Pe lista plantelor cu flori albastre mai trece zorelele, irisii, violetele de Parma, garofite,

Citeste si: Violeta africana, cea mai iubita floare

O gradina cu flori albastre este o gradina luminoasa, care pare mai mare decat este din cazua iulzei optice pe care o genereaza albastrul florilor…. albastre.  In plus florile albastre au un efect linistitor si calmant, dand senzatia de racoare, astfel ca florile albastre sunt perfecte pentru locurile de relaxare.

Sursa foto: wikipedia

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply