Cum decorezi o camera alba?

0

Cum decorezi o camera alba? Din capul locului trebuie spus ca aceasta este un demers dificil din cateva puncte de vedere, dar extrem de confortabil si expresiv, din altele. Le luam pe rand si te sfatuim cum decorezi o camera alba.

decorezi o camera alba (3) - Copy

De ce este dificil sa decorezi o camera alba?

O camera alba obliga la o curatenie desavarsita, iar fiecare urma, pata si obiect care nu este la locul lui iti va sari in ochi. Este drept ca, intr-o camera complet alba, care are peretii, tavanul si podelele albe “murdaria” se estompeaza si este inghitia de lumina puternica. O camera alba este mereu o camera luminoasa, astfel ca aceasta solutie este binevenita in camerele intunecoase. O camera alba este solutia cea mai buna si pentru o camera mica, pentru ca spatiul se va extinde, iar limitele isi pierd conturul.

decorezi o camera alba (2)

Citeste si: Cum aduci primavara in casa. Cateva sfaturi

Trebuie avut in vedere cum decorezi o camera alba pentru a o face sa ramana un spatiu expresiv si personal. Culoarea alba este una impersonala, dar este in acelasi timp,  tonul care se “coloreaza” si care se transforma sub efectul accentelor de culoare. Ideal, atunci cand decorezi o camera alba, este sa folosesti o singura culoare accent si cel mult doua. A doua este de dorit sa fie negrul pentru a da contur spatiului si a defini liniile de interes.

Foarte utile sunt elementele metalice (aluminiu, otel dar si cupru), care dau adancime unei camere albe unde tocmai adancimea dispare prin monotonia coloristica.

Cu ce culori decorezi o camera alba?

Practic albul se poate combina cu oricare alta culoare. Merge perfect cu rosul si poate da efecte surprinzatoare daca este asociat cu griuri perlate, cu albastrul pal sau rozul delicat. Mariajul cu nuante tari este bine venit si poate naste combinatii pasionale.

decorezi o camera alba (1)Rosul este o alegere excelenta, dar trebuie folosit cu multa chibzuinta si cu multa zgarcenie, pentru ca un decor eminamente alb prea incarcat cu detalii rosii, de exemplu, se va “transforma” intr-un spatiu rosu.

Citeste si: Tendinte pentru culoarea peretilor

Un alt amanunt care trebuie luat in calcul cand decorezi o camera alba este ca petele de culoare sa fie repartizate in mod echilibrat. Zgarcenia in ceea ce priveste culoarea este un element definitoriu si necesar atunci cand decorezi o camera alba.

Albul este o culoare pasnica si calma, relaxanta si generoasa prin potentialul sau. Poti merge pe solutii partiale: tavan, pereti si piese de mobilier albe, dar podele in culoarea lemnului natural sau, chiar mai mult, podele negre. Intr-un astfel de spatiu vei avea senzatia ca esti pe apa, dupa cum intr-o camera in care si podelele sunt albe vei avea senzatia de plutiere.

decorezi o camera alba (3)O data in plus accentele de culoare sunt necesare pentru ca ofera echilibru si stabilitate unui decor alb.

Citeste si: Idei de amenajari pentru mansarde

O camera alba pare un demers complicat in ceea ce priveste realizarea. In fapt nu este. Albul este cea mai simpla culoare. Tot ceea ce ai de facut este sa zugravesti peretii si podelele in alb si, eventual, sa imbraci in huse albe canapeaua si fotoliile. Piesele de mobilier vintage au un aer boem intr-un decor alb, iar acestea pot fi reconditionate si vopsite in… alb. Piesele noi de mobilier de culoare alba vin cu un luciu oglinda care amplifica in plus culoarea si reflexiile luminii, ceea ce face totul mai usor.

Sursa foto: ©XtravaganT/Fotolia / Revista Casa si gradina / Dan Vezentan

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply