Cum aduci primăvara în locuința ta

0

Primăvara a început oficial, iar toată lumea pare mai veselă și mai plină de energie în această perioadă. Pentru a schimba și atmosfera din locuința ta, ți-am pregătit câteva idei simple, pe care le poți aplica indiferent de spațiu sau stil.

Curățenia de primăvară

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să te apuci de curățenia de primăvară. A venit momentul să cureți și depozitezi hainele și încălțămintea groase, să arunci/vinzi/donezi lucrurile care nu îți mai sunt de folos, să reorganizezi cămara etc. Pentru a-ți fi mai ușor, fă-ți un plan și organizează-te cât mai bine, astfel încât treaba să meargă mai ușor. Pregătește și un playlist cu melodiile tale preferate și împarte activitățile cu partenerul sau copiii.

Mici reparații

Tot acum ar trebui să faci și acele mici reparații pe care le tot amâni. De exemplu, înlocuiește priza care nu mai funcționează atât de bine sau garnitura de la baie, unge cu ulei balamalele care scârtâie și siliconează bine cabina de duș, dacă ai observat că uneori curge apă.

Adu în casă mirosul primăverii

Uită de odorizantele din comerț și optează pentru variante naturale! Fie că folosești uleiuri esențiale sau flori proaspete, locuința ta va părea mai veselă și confortabilă dacă miroase plăcut.

Redecorează-ți casa

Bineînțeles, nu ne referim la a schimba complet toate decorațiunile existente, ci la a înlocui 2-3, din zonele cheie ale casei. De exemplu, revopsește cuierul metalic, schimbă fețete pernuțelor decorative sau cumpără niște ghivece noi pentru plantele tale.

Grădinărește

Dacă ai o grădină, oricât de mică ar fi ea, plantează ceva nou, cu aspect deosebit, sau ceva util. Dacă locuiești la bloc, poți crește plante aromatice în balcon sau chiar pe pervazul bucătăriei.

 

 

Sursă foto: iStock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply