Odorizante de camera facute in casa

0

Odorizante de camera facute in casa (3)De la uleiuri parfumate, bețișoare aromate și până la celebrele sprayuri de cameră disponibile în comerț, toate metodele de a menține aerul din camera proaspăt sunt binevenite.

Dar de ce să cheltui banii pe aceste produse și să nu profiți de ocazie pentru a te lăuda cu niște odorizante de cameră făcute în casă? Ingredientele de care ai nevoie se găsesc în comerț, sunt naturale și accesibile ca preț.

Citeste si: Cum aduci natura la tine acasa

Mai jos îți prezentăm 3 odorizante de cameră făcute în casă care se prepară în doar câteva minute. Nu ai nevoie de multe ingrediente iar parfumul persistent te face mândru că e creat cu mâinile tale.

Citeste si: Casa parfumata

Savoarea inegalabilă a mentei
Atunci când simți un iz de mentă, nu te poți gândi la altceva decât la prospețime. Menta oferă acea senzație fresh nu doar respirației noastre, dar și mediului în care trăim. Pentru a prepara o asemenea soluție vei avea nevoie de ulei esențial de mentă, cam 10 picături pentru o utilizare. Mai ai nevoie de ulei esențial de lămîie și de portocală, 5 picături din fiecare. Dacă poți adăuga și 2 linguri de apă de flori de portocal, aroma va deveni și mai intensă. Poți găsi un pulverizator gol la orice magazine de mase plastice sau poți refolosi un recipient cu pompiță după ce ai terminat conținutul. Amestecă toate aceste ingrediente cu apă pentru a obține aproximativ 125 ml de lichid.

Citeste si: Aroma de lavanda

Odorizante de camera facute in casa (4)Aroma dulce de levănțică
Începe prin a face rost de niște săculeți pentru a îi atârna printre hainele tale, dar și de niște boluri mici sau vase decorative unde poți ține compoziția pentru a împrospăta și restul casei. Vei avea nevoie de 125 grame de levănțică uscată pe care trebuie să  combini cu o lingură de maghiran uscat, 4 frunze de dafin (pe care trebuie să le mărunțești), o lingură de cimbru uscat, 20 de picături de ulei esențial de levănțică, pudră de rădăcină de stânjenel (cam două linguri), coaja unei portocale (neapărat mărunțită) și un vas în care să le poți amesteca pe toate. Umple săculeții și bolurile mici cu acest amestec și bucură-te de prospețime în toată casa dar și printre hainele tale.

Citeste si: Arome naturale in casa ta

Seducția aromei de trandafir
Aroma de trandafir este puternică și dulce și nu este pe placul tuturor. Cei ce iubesc trandafirii, însă, se vor bucura de rețeta acestui odorizant care persistă și care le oferă deliciul olfactiv după care râvnesc. Pentru acest amestec ai nevoie de  doar 10 picături de ulei esențial de trandafiri care se combină cu 3 linguri de apă de trandafiri și apă obișnuită pentru a obține 125 de ml de soluție. Folosește un pulverizator pentru pentru a răspândi aroma în toată casa. Fii generos cu dormitorul, este, până la urmă, o aromă ce instigă la seducție.

Citeste si: 6 moduri sa scapi de mirosurile neplacute din casa

Echipa Casa si Gradina.ro

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply