Tendinte pentru culoarea peretilor

0

Daca vorbim despre tendinte pentru culoarea peretilor, acestea nu se schimba in fiecare an, sau chiar daca se schimba exista o fireasca inertie in transpunerea in realitate. Doar nu-ti zugravesti casa in fiecare an dupa ce vezi care sunt culorile la moda.

Cu toate acestea tendintele pentru culoarea peretuilor sunt un capitol pe care merita sa-l iei in calcul daca ai in plan o noua zugraveala pentru casa ta in cursul acestui an.

Tendinte pentru culoarea peretilor (1)

Unele idei sunt chiar demne de pus in practica si promit sa reziste in tendinte pentru culoarea peretilor mai multi ani, nu doar un sezon.

Citeste si: Culori tari pentru casa. Idei si provocari

Tendinte pentru culoarea peretilor (2)

Tendintele pentru culoarea peretilor nu se stabilesc, asa, pur si simplu. Nu vine cineva sa spuna: “Anul acesta mergem pe gri, alb si albastru deschis”. La palete de culori in tendinte se ajunge dupa ce sunt luate in calcul mai multe criteri care incep de la tendintele lansate in materie de culori, anii trecuti, pana la culorile care sunt “hot” anul acesta. In aceasta combinate mai au un cuvant de spus si specialistii in culoare, iar in final cei care realizeaza efectiv culoare, adica producatorii de vopseluri si nu numai.

La final se ajunge la stabilirea acestor tendinte pentru culoarea peretilor si la lansarea unor noi provocari. A fi la curent cu ce inseamna tendinte in culoarea peretilor este pana la urma o excelenta sursa de inspirate pentru casa ta, dar nu numai.

Depasim lunga introducere, necesara, zicem noi, si trecem la detaliile concrete si la ceea ce inseamna tendinte pentru culoarea peretilor.

Citeste si: Interioare colorate. Sfaturi si idei

Griul ramane una din culorile in tendinte, dat capata mai multe nuante. Astfel bucataria si holul sunt locurile unde un gri carbune este cea mai buna alegere, dupa cum griurile luminoase au fost si raman o exceleneta alegere pentru camerele de zi si dormitoare.

A doua culoare pe care trebuie sa o iei in calcul este cea numita Essence Coral. In fapt este un verde indulcit de un galben cald. Culoarea este aerata, luminoasa si desi este compusa din noua culori reci, nuanta rezultata este calda. Solutia este ideala pentru spatiile mari, camere de zi, dar este recomandata si pentru birouri si sal de clasa pentru dulceata si energia pe care o degaja. Nu este o culoare pentru dormitor, tocmai pentru ca este o nuanta energica.

O nuanta dulce de lavanda este una din tendinte pentru culoarea peretilor. Este provocatoare si sugereaza arome florale. Numele oficial este Lavanda Mist iar culoarea este creata lui Benjamin Moore.

Tendinte pentru culoarea peretilor (3)

Citeste si: Cum decorezi cu Radiant Orchid, culoarea anului 2014

O culoare cu adevarat noua si incantatoare care se inscrie in tendinte pentru culoarea peretilor este Fruit Shake. Culoarea intra in paleta culorilor rosu-portocaliu, este pala si dulce si este una din cele mai bune alegerei pentru holuri, bucatarii si camere de zi. Este o culoare calma care ramane insa in sectiunea celor energice si calde. In plus este potrivita si pentru camere intunecoase si pentru cele luminoase si se preteaza la orice fel de mobila, fie ca este moderna sau clasica.

In cele din urma pe lista nuantelor in tendite pentru culoarea peretilor este o culoare cu aroma de vanile. este un galben pal, cu usoara tenta verde numite Clay Beige.

Citeste si: Culorile casei tale iti dezvaluie personalitatea

Sper ca aceste nuante noi aflate in tendite pentru culoarea peretilor sa fie o sursa de ispiratie pentru interioarele tale.

Sursa foto: http://www.freedigitalphotos.net/ Revista Casa si Gradina

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply