Culorile ideale pentru dormitor

0

Dacă există culori ideale pentru living, atunci există și culori ideale pentru dormitor. Anumite culori sunt nerecomandate în dormitor deoarece pot afecta calitatea unei seri relaxante sau a unui somn liniștit, dar există și câteva culori ideale pentru domitor despre care vorbim în cele ce urmează.

Culorile ideale pentru dormitor

Citeste si: Accesorii cu pasiune pentru case frumoase

Albastru și derivatele lui. În top în lista culorilor ideale pentru dormitor se află nuanțele de albastru. Această culoare relaxează și este foarte plăcută la nivel vizual. Într-un interior matrimonial, cele mai bune combinații sunt alb și albastru deschis sau accente de albastru închis.

Culorile ideale pentru dormitor

Galben. Deși poate părea o culoare prea vie pentru dormitor galbenul este una din culorile ideale pentru dormitor cu un impact pozitiv asupra psihicului. Galben este o culoare de vacanță, o culoare solară care face  dormitorul luminos, aerisit, proaspăt, vesel, dar calm, placut și primitor. Galbenul este o culoare calduroasă. În plus are calitatea de a fi ușor combinat cu wenge sau maro.

Citeste si: Idei de amenajare pentru un dormitor mic

Continuăm lista cu verde, o culoare mereu actuală și foarte potrivită pentru dormitor. Verdele semnifica prospețime, energie și optimism, lucruri care îți vor fi transmise automat odată ce îți petreci serile într-o cameră verde. Un alt avantaj al acestei culori este faptul că are multe nuanțe, de la de la verde deschis la  verde lime, până la tonuri de smarald și verde turcoaz. În funcție de intensitatea lor trebuie să alegeți proporții moderate în combinație cu alb.

Culorile ideale pentru dormitor

Citeste si: Ce inseamna simplitatea pentru decoratiunile interioare

O altă alegere bună penru lista de culori ideale pentru dormitor este portocaliul, dar numai nuanțele calde, bine îndulcite cu alb strălucitor și accente insistente de alb și negru pentru domolirea culorii, una dintre cele mai pătimașe culori. Este o culoare unisex, ușor de integrat în decor, în special în amenajările contemporane, dar care este o reușită numai dacă este corect combinată, dacă este pusă în valoare și atenuată de combinațiile din decor.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply