Putin rosu, detaliu esential in casa

0

Roșu este o culoare esențială în amenajările interioare. Se poate spună că nu există decor perfect fără puțin roșu. Roșul este generator de căldură, dă personalitate și stil oricărei încăperi, aâta vreme cât este folosită corect.

puțin roșu

Puțin roșu poate fi folosit mereu în calitate de culoare de accent în interioarele amenajate în stil modern, iar elemnete de culoare roșie își găsesc locul în toate încăperile din casă: dormitor, living, bucătărie, dining, baie și chiar și pentru cameră copiilor. O dovadă a faptului că puțin roșu este esențial în casă este faptul că producătorii din domeniu au colecții întregi de obiecte pentru casă în diverse nuanțe de roșu.

Citeste si: 10 moduri in care accesoriile iti schimba locuinta

Cele mai bune soluții când vrei (trebuie) să folosești puțin roșu sunt accesorii în diverse tonuri ale acestei culori. Accesoriile pot să fie piese de mobilier (perfecte în bucătărie, în baie sau în camera copilului) de exemplu dulapuri, corpuri de mobilier modulare cu fronturi lucioase sau mate, sau canapele, fotolii și coltare tapisate, sau simple detași: pături, covoare, pernuțe decorative, elemente de decor.

Specialiștii în amenajări interioare știu și recomandă puțin roșu în orice decor, indiferent de cromatica acestuia pentru că această culoare poate tempera, potența sau pune în valoare toate elementele din jur. Puțin roși realizează un centru de interes în cameră și așezat în locul potrivit poate masca sau face insesizabile anumite defecte sau detalii pe care nu le vrei vizibile în cameră.

Citește: Stilul boem, o abordare practica

Puțin roșu este și una din condițiile Feng Shui. Culorile Feng Shui au o simbolistică a lor. Cele cinci elemente: focul, pământul, apa, metalul și lemnul trebuie să funcționeze în armonie în locuința. Cum fiecare încăpere a casei are rolul ei, culorile Feng Shui sunt una din modalitățile prin care acestea pot fi particularizate și individualizate. Focul exprimă pasiunea și energia. Culorile Feng Shui ale acestui element primordial sunt roșu, portocaliu, mov, roz și nuanțele foarte aprinse de galben. Și pentru a obține rezultatul urmărit nu este nevoie d eprea mult, puțin roșu este suficient.

Citeste si: Dormitor in nuante de violet, ocru si auriu

Când alegi puțin roșu pentru casa ta, încrede-te în instinctele tale. Fiecare om are pasiunile lui și implicit culoarea preferata. Dacă ai o nuanța care îți place în mod special și un stil preferat de ce nu ți-ai colora casă în aceste culori? Să trăiești în casă colorată după gustul tău este o fericire. Concluzia: îndrăznește și folosește culori tari, calde, intense și vii, inclusiv roșu. Culoarea este o haină, este o sursă de energie și un stimulent atâta vreme cât este în armonie cu pasiunile tale.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply