Plantele de apartament ideale și cum le alegi în funcție de personalitatea ta

3

Plantele de apartament au fost și sunt mereu în tendințe. O casă care are plante este o casă frumoasă și, de foarte multe ori mai sănătoasă. Dar a alege o plantă de apartament, la întâmplare nu este cea mai bună soluție. Este necesar ca între acestea și cei din casă să existe o anume compatibilitate, să existe armonie și un soi de chimie. Unii spun că depinde de zodie, alți de stilul de viață, cei mai mulți susțin că este în funcție de orientarea ferestrelor din casă. Noi spunem că depinde de toate acestea la un loc.

Povestea cu o plantă pentru fiecare zodie nu este chiar atât de absurdă pentru că atunci când alegi o plantă și nu alta, o faci în funcție de relația ta cu pământul și în funcție de trăsăturile tale de personalitate. De asta unele plante ne plac, în timp ce altele ne sunt indiferente. Dincolo de toate acestea se poate considera că aceste 12 plante sunt ideale pentru apartament. Detaliile despre zodii sunt doar pentru amuzament!

Berbecii iubesc cactuși

Personalitatea de foc a Berbecilor înseamnă căldură, spirit impusiv, independent, dinamic și competitiv. Cea mai bună plantă de apartament este de departe cactusul, cum ar fi echinopsisul, care poate produce flori colorate, este ușor de întreținut și tolerant. Trebuie udați rar și nu are nevoie decât de un loc unde să prindă cât mai mult din lumina soarelui. Și mai are nevoie de stabilitate, pentru că nu suportă să fie mutat din loc în loc.

Taurii au nevoie de … copacul cu bani

Una din trăsaturile zodiei este posesivitatea și dorința de a avea bunuri materiale, aceștia fiind preocupați de consolidarea averii. Planta ideală va fi originară din Guiana, nimită arborele cu bani, (a nu se confunda cu planta dolar). Este una dintre plantele despre care adepții Feng Shui spun că aduce prosperitate și confort financiar, pentru că are ceea ce ei numesc energie pozitivă. Asta nu este tot. Copacul cu bani (Pachira aquatica) se întreține destul de ușor, crește repede, are nevoie de udări regulate (o dată, de două ori pe săptămână), dar nu se supără dacă uiți de ea. Are nevoie de soare și o temperatură confortabilă, pentru că nu le suportă pe cele mai mici de 10 grade.

Gemenii sunt fascinați de Kalanchoe

Gemenii au o viață tumultuoasă și au nevoie să fie înconjurați de frumos. Din păcate sunt destul de împrăștiați când vine vorba despre muncă și angajamentele sociale. Așa că planta ideală este Kalanchoe. Este o suculentă care are pretenții minime și care este una dintre cele mai frumoase plante de apartament. Se simte bine acolo unde este agitație, unde se vorbește mult și unde sunt mulți oameni, pentru că este o mare consumatoare de dioxid de carbon.

Arborele de jad, planta perfectă a Racilor

Racii sunt cei care excelează la capitolul conștiința banilor. Se simt bine atunci când au o casă sigură, confortabilă și o imagine financiară solidă. În plus, ca un semn de apă profund compasional, orientat spre familie, plantele sunt un mod prin care se pot exprima. Arborele de jad sau planta de jad este ideală. Este o plantă de apartament populară. Are nevoie de apă multă (mai puțin în cele trei luni de iarnă), fertilizator primăvara și soare.

Aloe, calmează arsurile Leilor

Având în vedere statutul de semn de foc, Leii sunt entități pline de forță, de energie și sunt atrași de plantele care le seamnănă și care sunt dependente, la fel ca ei, de lumină și căldură. Cu o viață socială vibrantă, obiective ambițioase în carieră și o dragoste exagerată pentru sine, au nevoie de o plantă care să nu necesite prea multă atenție. Aloe Vera este soluția ideală. Este o suculentă care iubește lumina soarelui și nu cere aproape nimic. În plus are și leacul pentru arsurile solare, frecvente în cazul Leilor. Există și soiuri colorate, vesele, iar unele fac și flori.

Fecioară iubește aromele curate și proaspete

Personalitatea cumva ciudată a Fecioarelor și reputația lor care este exagerat orientată către imaginea de sine, nevoia acută de ordine se potrivește perfect cu aspectul, aroma și beneficiile mentei. Menta poate fi cultivată în interior fără probleme. Împrospătează aerul cu un miros dulce și oferă o frunză comestibilă pefectă pentru experimentele culinare ale Fecioarelor.  În plus, necesită îngrijire minimă, așa că este o bătaie de cap, pentru acești nativi sunt din naștere aglomerați și ocupați.

Crinul păcii, planta Balanțelor

Iubitoare de frumos prin naștere, Balanțele vor iubi crinul păcii, pentru că este o plantă care are farmec, personalitate și un pic de romantism. Crinul păcii este adaptabil, tolerant, nepretențios și este printe cele mai bune alegeri pentru a decora o casă unde face legea o Balanță. În plus are darul de a purifica aerul.

Scorpionul și Planta păianjen se înțeleg perfect

Personalitatea pretențioasă, vulcanică, agresivă chiar a Scorpionilor este reflectată în caracteristicile plantei păianjen. Planta păianjen este ușor de întreținut și crește rapid, ceea ce vă alimentează nevoia de succes. Trebuie udată săptămânal, dar asta nu va fi o problemă. Este o plantă decorativă, utilă, care te va face să zâmbești și-ți va gâdila orgoliul de fiecare dată când vei avea nevoie.

Calathea, imaginea Săgetătorilor

Plantele de apartament ideale

Semn de foc, expansiv, dominator, dar în egală măsură tolerant, filozof și în permanență căutător de plăcere și fericire, se potrivește cu o plantă care reflectă stilul aventuros și care îl va provoca să se perfecționeze mereu. Calathea ar putea fi sufletul pereche. Este rezistentă și iubește lumina strălucitoare a soarelui, dar numai dacă vine dintr-o parte, indirect. Frunzele sale mari violet, verde, roz sau roșii sunt îndraznețe și uneori dramatice – la fel ca și Săgetătorii. Planta are nevoie de umiditate și îngrijire atentă, așa că trebuie să-i dedici cateva minute, aproape în fiecare zi.

Rigurozitatea Capricornului și arborele de cauciuc

Personalitatea dură are nevoie de rădăcini, așa că arborele de cauciuc (ficus elastica), într-o variantă pom de casă este soluția ideală. Cu frunzele sale verzi, demne de un copac adevărat satisface nevoie organica de verde a Capricornului. Pomul este cu atât mai util cu cât are nevoie de persevența grădinarului pentru a deborda de frumusețe, detaliu care se potrivește bine cu perfecționismul și ambiția nativului. Are nevoie de spațiu, lumină, apă și dragoste!

Vărsătorul plutește alături de plantele aeriene

Semn de aer, revoluționar și gânditor, progresist și probabil un pic excentric, Vărsătorul este una dintre cele mai interesante zodii, astfel că va fi bine reprezentat de plantele care trăiesc doar cu aer. Se vor simți bine în compania unor plante neconvenționale și-ți alimenteaze setea de a învăța, experimenta și de a te conecta cu ceilalți. Plantele aeriene vor exprima dragostea ta pentru anormal, ciudat, straniu și bizar. Ele nu necesită sol așa că au nevoie de puțină atenție și apă în mod constant.

Violeta africană, dragostea Peștilor

Mistic, visător, romantic, iubitor de natură, Peștii știu cel mai bine că plantele au suflet și spirit propriu. Violeta este una dintre cele mai bune alegeri. Se simte bine într-un mediu puțin luminat, la fel ca nativii zodiei, are energie și oferă flori uimitoare de câteva ori pe an. Compatibilitatea cu această plată este perfectă, deoarece poți înțelege cât de important este să găsești echilibrul perfect dintre apă, căldură, lumină. Nu este neapărat o plantă dificilă, dar se întâmplă să aibă nevoi specifice pe care un nativ Pește se va bucura să le identifice.

Citeste si: Află care sunt armele de seducție ale fiecărei zodii

Text: Otilia Ignat, sursa foto: unsplash

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion3 Comments

  1. Pingback: Ce să faci și ce să nu faci când este lună plina • Revista Ioana

  2. Pingback: Ce trebuie să știi despre Sagetatori. Calități, încercări, defecte

  3. Pingback: Tot ceea ce trebuie să știi despre Capricorni Horoscop Revista Ioana

Leave A Reply